Egy átmeneti rosszullétnek indul, de hamar felpörögtek az események. Szerencsére mindenki jól van. Rendre előfordul, hogy a baba előbb érkezik a vártnál – ez pedig néha viták forrása is.

Nem érezte jól magát

Vasárnap reggel egy olyan kismama kérte a mentők segítségét, aki furcsán érezte magát.. A 40 év körüli asszony kiment egyet levegőzni, hát ha jobban lesz. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Percek alatt a világra jött

A parkolóban aztán felgyorsultak a fejlemények. édesanya teljesen egyedül, mindössze néhány perc alatt világra hozta első gyermekét, aki rögtön felsírt, Ezt követően egyik szomszédja segítségét kérte, aki rögtön beültette az édesanyát és gyermekét fűtött autójába, majd a mentők segítségét kérte.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Gyorsan kiértek a mentők

Az egység gyorsan a helyszínre ért, akit ellátták mind anyukáját, mind a kis Norbit, akiket aztán stabil állapotban szállítottak kórházba – közölte hétfő délutáni Facebook-bejegyzésében az Országos Mentőszolgálat (OMSZ). Viszonylag gyakran előfordul, hogy a mentők vagy éppen a rendőrök segítségét kérik egy váratlanul beinduló szüléshez.

Nagy fájdalmak miatt kérték a mentők segítségét

Ez történt abban az esetben, amelyről mi is hírt adtunk. Idén februárban a balassagyarmati kórház udvarán született meg egy csecsemő. Egy, a Facebookon megosztott történet tanúsága szerint február 2-án mentőt kellett hívni a férfi 37. hétben járó várandós feleségéhez, mivel nagy fájdalmai voltak

Nem utazhatott a feleségével

A rétsági mentőszolgálat munkatársai érkeztek a helyszínre, ahol kiderült, hogy az apuka nem utazhat a mentőautóban párjával, elmondása szerint a járványhelyzetre hivatkoztak. A férj autóval indult a kismama után a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert kórházba.

Saját lábán sétált az udvaron

A férfi arról is beszámolt, hogy a felesége telefonon értesítette nem sokkal ezt követően, hogy megszületett a baba. Az asszony azt állítja, hogy a mentősök nem hordágyon vitték be az épületbe, hanem saját lábán kellett gyalogolnia a mentőautóból. 

A betonra esett

A nő szerint a gyermek a kórház udvarán „pottyant ki belőle”, amikor tolófájdalmat érzett. A férfi állítja: a csecsemő a betonra esett, a mentőápolók ekkor sem segítettek, az anyuka emelte fel az újszülöttet. 

Kivizsgálást kért

Az apa bejegyzése szerint a mentők nem számoltak be erről a szülészeti osztályon. Csak később, amikor már a férfi kifejezett kérése volt, hogy vizsgálják meg a furcsa körülmények közt világra jött gyermeket. 

Rendőrségi eljárás indult

Szerencsére nem esett baja, de a család kérésére Budapestre, a Heim Pál Gyermekkórházba szállították további vizsgálatok céljából. Az eset miatt a rendőrségen is feljelentést tett a pár, akik a mentőket hibáztatják.

Másképp látják a mentők

A mentőegység beszámolója szerint a kismama a kertkapuban várta az esetkocsit. A helyszínen már vita alakult ki, mivel a férjet kísérőként a mentőegység nem tudta elvinni, ő saját kocsival ment utánuk – ezt írta a akkor mentőszolgálat a nool.hu-nak, hangsúlyozva, hogy kézben tartották a kisbabát, az nem esett ki a betonra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk saját illusztráció.)