Egyelőre még homályos, hogy miért nyitott tüzet erkélyéről a férfi. Noha a bíróság szerint is megalapozott a gyanú, azonban elégségesnek látta, ha a férfi nem hagyhatja el Budapest területét.

Nem kell börtönbe mennie

Nem tartóztatta le a bíróság azt a férfit, aki a gyanú szerint pénteken rálőtt több szemétszállító munkásra a 3. kerületben, a Madzsar József utcában – hangzott el az RTL híradójában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Váratlan incidens

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, a munkásoknak reggel negyed 7 körül fel kellett függeszteniük a lomtalanításból származó hulladék eltávolítását, mert ketten közülük megsérültek. A környéken többen is látták a mentőket és a rendőröket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Már sejtették, hogy valami van

„Kijöttem egy cigire és láttam, hogy ott áll egy mentőautó. Egy kukás jött ki a mentőautóból, és utánanéztem, hogy villog egy másik autó is, ami rendőrautó volt. És akkor kijött az egyik ember, és utána betessékeltek még két embert, és gondoltam, hogy valami van” – nyilatkozta egy férfi másnap az RTL-nek, aki kérte, hogy ne mutassák arcát.

Ezzel magyarázott

A rendőrség egy 55 éves férfit gyanúsít a támadással. A csatorna információi szerint lakásán megtalálták azt a légfegyvert, amellyel tüzet nyitottak a munkásokra. Azonban tagadja, hogy ő adta volna le a lövéseket. Úgy tudni, azt állította, a fegyver az egyik barátjáé, s a családban lévő gyerekek miatt rejtette el.

Már meggyűlt a baja a rendőrséggel

Mivel a férfival szemben már korábban is indult erőszakos cselekményei miatt eljárás, ezért a vádhatóság kezdeményezte letartóztatását – mondta el a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője. Rab Ferenc hozzátette, lövöldöző a gyanú szerint korábban egy autóba rúgott bele egy elszámolási vita miatt.

Itt nem ért véget a történet

Noha a bíróság kimondta a gyanú megalapozottságát, azonban bűnügyi felügyeletet rendelt el vele szemben. Ez azt jelenti, hogy engedély nélkül nem hagyhatja el a főváros területét. Az ügyészség azonban fellebbezett, mivel szerintük mindenképpen szükséges a férfi letartóztatása.

Folyamatosan balhéztak

Kamerán kívül többen is azt mesélték, hogy a férfival és élettársával évek óta rendszeresek a problémák. Többször kihívták már rájuk a rendőröket, mert amikor isznak, éjjel-nappal hangosan veszekednek vagy éppen bömböltetik a zenét.

Rejtélyes indíték

Úgy tudni, a két sérült már jobban van, ki is engedték őket a kórházból. A történtek miatt a Budapest Közművek rendkívüli gyorssegélyt utal nekik. A támadó egy erkélyről lőtt, azonban azt továbbra sem tudni, hogy mi motiválta tettét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünkön a bűncselekmény helyszíne látható: Forrás: Google Street View.)