Az EDDA saját halottjának tekinti a múlt héten elhunyt Kiss Zoltán, vagy ahogy ismerősei hívták, Hagymát. Az együttes a novemberi miskolci és szegedi nagy koncertjét barátjuknak ajánlja.

Családtag volt

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, az EDDA Művek múlt héten elveszítette Kiss Zoltánt. Pataky Attilát megrázta a szörnyű tragédia, hiszen Hagyma csaknem három évtizeddel ezelőtt csatlakozott sofőrként az együtteshez. Jó ideje családtagként tekintettek rá.

Nehezen fogja fel

Lassan kezdem csak fölfogni, hogy Hagyma nem jön többet, nem kanyarodik be a kisbusszal, nem kezd el viccet mesélni – mondta Pataky Attila a Blikknek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A tiszteletére koncerteznek

„Őrületesen hiányozni fog az életünkből, hihetetlenül precíz, pontos és szerethető ember volt. Jövő héten kezdődik a a novemberi turnénk, valahogy össze kell kaparnom magam addigra. A miskolci és a szegedi koncertet az EDDA Művek Hagymának ajánlja” – mondta a zenekar vezetője.

Nem dühöngött

„Ő soha nem káromkodott vezetés közben, pedig nagyon sok éven át mentem vele. Egyszer megkérdeztem tőle, hogy tudja ilyen türelmesen kezelni autóstársait. Azt mondta nekem: Attila, a hatmilliárd élő emberből én csak egy vagyok, együtt kell haladnom velük, én hiába dühöngök, ők úgy sem hallják”.

Fogadalmat tett

„Ezért magamban megígértem neki odaátra, míg élek és vezetek, többé az én számat sem fogja csúnya szó elhagyni” – emlékezett vissza.

Mindenkit megrázott a tragédia

Kiss Zoltán 67 éves volt, egészséges, életerős férfi, szerette az életet. A zenekart is mélységesen megrázta a tragédia, de a családtagoknak sokkal nehezebb.

Elesett a bicajjal

„Beszéltem a fiával és a lányával, egyelőre ők sem tudnak semmit, hogy pontosan mi történt az édesapjukkal. Az 90 százalékosan kizárható, hogy elütötték volna. A házához egy nagy lejtőn kell lejutni, ott történhetett valami, és ahogy elesett, olyan komoly fejsérülés érte, ami az életébe került”.

Nagy teher

Hozzátette: óriási teher zúdult a gyermekei nyakába, van elég elintéznivalójuk, így a temetése egyelőre távolinak tűnik. Szomorú és fájdalmas időszak ez, és egy darabig az is marad.

Fontos a hit

Hiszem, hogy kellett odaátra egy nagyon jó ember valamiért – fűzte hozzá Pataky Attila.

Bizalmi kérdés

„Meg kell találnunk, ki fog helyette a volán mögé ülni. Ez bizalmi kérdés, hiszen az utazások alkalmával az életünket adjuk a sofőr kezébe. Ő már minden rezdülésünket ismerte” – emlékezett Pataky Attila, és hozzátette: soha nem fogják elfelejteni kollégájukat. Emlékét a turnébusz oldalán található portré örökre őrizni fogja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Edda Művek