Egymástól pár méterre feküdt apa és fia a kórházban. Amikor a zenészt kiengedték, akkor szólt neki a családja, hogy nagy baj van. A veszteség ellenére sikerült talpra állnia Kis Grofónak.

Lassan három éve

„Amikor reggel kiengedtek a kórházból, édesapám akkor távozott. Nem tudtam felfogni” – mondta el Kis Grofó azzal kapcsolatban, hogy 2020 december harmadikán lesz három éve annak, hogy édesapja a koronavírus miatt tragikus hirtelenséggel elhunyt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Együtt kerültek be

A Nagy Grófo néven ismert művész mindösszesen 49 éves volt, amikor életét veszítette. Fia, Kozák László most Hajdu Péter műsorában beszélt arról, hogy egyszerre kapták el a fertőzést, s édesapjával csupán néhány méterre feküdtek a kórházban.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Alig tudott felállni

„Én is tíz napig feküdtem az osztályon. Aki átélte, az tudja milyen korszak volt, aki beleesett és a durvábbik verziót kapta el, az tudja milyen volt” – idézte fel betegségét. Mint mondta, „én pont azt kaptam el, amikor az ágyamtól két méterre lévő fürdőszobáig nem tudtam elmenni. Olyan nehezen jutottam el odáig is, hogy azt hittem, ott maradok”.

Furcsa érzések hajnalban

Azonban még ebben az állapotában is inkább édesapjáért imádkozott. „Amikor reggel kiengedtek a kórházból, édesapám akkor távozott. Nem tudtam felfogni, már az előtte lévő este sem aludtam jól, de aznap már hajnalban egy furcsa érzés fogott el: »Nekem ilyen hamar családfőnek kell lennem?«”.

Éppen időben ért vissza

„Rá egy fél órára már hívtak a családtagok, hogy siessek, mert kezd leállni a szíve” – fogalmazott az énekes, akinek szerencséje volt, mert még időben el tudott búcsúzni édesapjától. Persze nem csak ez került elő a beszélgetésben, hanem a politika is.

Nemet mond a politikára

Grofó azt mondta, nagy megtiszteltetésnek vette, hogy Orbán Viktor felköszöntötte születésnapján. Azonban nemmel felelt arra a kérdésre, hogy vállalna-e a politikai szerepet. Azt azonban jelezte, hogy hétköznapi szinten részt vesz a romák életében.

Erről beszéltek a kormányfővel

„A hétköznapokba a politikát nem viszem bele. (…) az emberek nem azért szeretnek, mert itt vagy ott vagyok a politikában” – osztotta meg vélekedését. Egyúttal beszélt arról is, hogy amikor a Karmelitában járt még 2022-ben, akkor a család fontosságáról, valamint a zenéről beszélgettek a miniszterelnökkel a Blikk szemléje szerint.

Biatorbágyra költöztek

A hatalmas veszteségeket követően azonban sikerült mindent egyenesbe hozniuk, családjával pedig nemrégiben Biatorbágyra költöztek. Mindez pedig azt is jelenti, hogy fiai új iskolába járnak. Grofó bevallása szerint sokkal jobban izgult az évnyitón, mint ők. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk forrása: Facebook.)