Tudod, hogy nincs bocsánat címmel József Attila gondolatait tolmácsolja az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban Hobó. Versszínház színesíti a Magyar Gulág kiállításmegnyitóját Kőbányán, a Kőrösi Művelődési Központban. Kántort, a híres nyomozókutyát is megtekinthetjük a Rendőrmúzeumban. A-listás fellépőkkel segélykoncert lesz a háború civil áldozataiért a Budapest Parkban.

Hobó Angyalföldön

Az előadással az volt a célom, hogy bevonjam és továbbgondolkodásra késztessem a nézőt – mondja Hobo, aki a bemutató óta bejárta az egész országot és a határon túli magyarlakta vidékeket is, és több, mint négyszáz alkalommal tolmácsolta a költő, József Attila gondolatait.

Tudod, hogy nincs bocsánat

Csütörtök este az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban hallhatjuk Hobó felejthetetlen műsorát.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Józsa Attila versei

Magyar Gulág kiállítás Kőbányán

Kiállításmegnyitó a Nemzeti Emlékezet Bizottsága és a Kőrösi Kulturális Központ szervezésében. A vendégeket köszönti: Győrffy László, a Kőrösi Kulturális Központ ügyvezetője. A kiállítást megnyitja:
Bank Barbara, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának tagja.

Versszínház

Az ünnepélyes megnyitót történészek kerekasztalbeszélgetése, majd a Versszínház előadása követi. A Versszínház 2004-ben, Turek Miklós színművész ötletéből született kulturális vállalkozás, mely a magyar irodalomra épülő minőségi színházi, zenei és képzőművészeti programokat kínál.

A Kőrösi Kulturális Központ szervezésében

Látogatás a Rendőrmúzeumban

Fegyvergyűjtemény, kriminalisztikai kiállítás, rendőrségtörténet, egyenruhák és sok más érdekesség a rendőrség történetéből a Rendőrmúzeumban.

Kántor a Mosonyi utcában

A Rendőrmúzeum történeti tárgyi gyűjteményében azok a tárgyak szerepelnek, amelyek az egyéb szakgyűjteményekbe nem sorolhatóak be. Ide értendők többek között a rendőrségnél használt gépjárművek, technikai- és egyéb használati eszközök (rabosító fényképezőgép, helyszínelők eszközei, bilincsek stb.), a különböző bűntettek során használt és később lefoglalásra került eszközök, de „Kántor” is a múzeum történeti tárgyi szakgyűjteményének részét képezi. A Rendőrmúzeum egyik kiemelkedő „szereplője” Kántor – híres nyomkövető kutya – , mely a múzeum állandó kiállításában látható.

Budapest Park Segélykoncert – Random Trip Allstars

Úgy döntöttünk, hogy a szezonunk -1. napján, április 20-án egy segélykoncertet szervezünk, aminek teljes jegybevételét a krízishelyzetben is példamutatóan helytálló szervezeteknek ajánljuk fel. Segítségül hívtuk a Random Tripes barátainkat, akik egy igazi A-listás csapatot hívtak össze a jó ügy érdekében – invitál a szervező Budapest Park.

Segítsünk a háború civil áldozatainak!

A segélykoncertre váltott jegyekkel teljes egészében a Budapest Bike Maffia, a Magyar Vöröskereszt, a Migration Aid és az UNICEF munkáját támogatjátok. Attól függően, hogy milyen mértékű adománnyal áll módotokban segíteni, háromféle küzdőteres jegyárat is találtok a honlapunkon. Ezek mind ugyanúgy a tánctérre szólnak. Amennyiben szeretnétek segíteni, de a koncerten nem tudtok részt venni, a honlapunkon az “adomány” gombra kattintva 999 Ft-os támogatással tudjátok megtenni – tájékoztat mindenkit a szervező Budapest Park.

Adományokkal segíthetsz!

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/kult13.hu