Megtörten emlékezett Benedek Miklós Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező Veiszer Alinda legújabb műsorában fiára. Benedek Tibor tavaly júniusban hunyt el hosszú betegség után. Édesapja azt mondta, igazságtalannak tartja, hogy fiának, 48 éves korában kellett halnia.  

„Tibor többet ért el”

 „Sokkal többet értem el, mint az apám, de annyit nem értem el, mint a fiam, Tibor” – mondta Benedek Miklós a műsorban. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót halála után a 21. század legjobb férfi sportolójának választották.  

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Minden nap gondol rá

A gyászoló apa azt mondta, hogy nincs olyan nap, hogy ne gondolna fiára. „Valószínű, hogy az idő is segít. Az érzés semmiben nem változott, hogy mindennap eszembe jut és gondolok rá, az nem változott” – írja a Telex.

Igazságtalan, hogy meghalt

A Kossuth-díjas színésznek minden nap eszébe jut Tibor mosolya, okosság, tudása és az unokái. Nem érti, ennek miért kellett megtörténnie. „Nem, tudom, igazságtalanság. Vagy hogy a Tibornak meg kellett halni, az igazságtalanság. Ebben nem léptem tovább”.

Tibor az apa

„Rossz apa voltam, nagyon rossz. Önző, rossz apa voltam, és nagyon csélcsap. Jó, hát szerettem, de közel nem voltam olyan apa, mint a Tibor. Ő csúcsapa volt. Ő mindig jelen volt. Még azt is mondhatnám, hogy ő sokkal jobban egyeztette össze a szakmát a magánélettel. Én sose tudtam, mindig úgy éreztem, hogy többet adok a szakmának, mint családnak, a feleségemnek vagy a gyerekeknek” – mondta Benedek Miklós.

Kossuth-díj vagy olimpiai cím

Benedek Miklós évekkel korábban egy interjúban így beszélt fiáról: “Tibor gyönyörűt mondott nekem: “Annyit gondolkodtam, apu, hogy mit kívánjak jobban, olimpiai bajnok legyek, mint szövetségi kapitány, vagy te megkapd a Kossuth-díjat. Inkább azt szerettem volna, hogy te megkapd a Kossuth-díjat.” Így köszöntött fel engem, ezzel a mondattal.”

Súlyos beteg volt

Benedek Tibor 48 éves korában, tavaly júniusban hunyt el hosszú, gyógyíthatatlan betegségben. A háromszoros olimpiai bajnok súlyos betegen sem szakított a sporttal. Edzőként dolgozott, halála előtt nemsokkal vonult vissza.

Egy ország gyászolja

A vízilabda legendát mai napig felesége, Epres Panni, illetve gyermekei, a 2007-ben született Mór és a 2009-ben született Barka, és az első házasságából született Ginevra mellett egy egész ország gyászolja. 

Titokban temették el

Benedek Tibor halála előtt azt kérte, hogy szűk, családi körben temessék majd el. Családja teljesítette a legenda kívánságát, titokban helyezték örök nyugalomra Benedek Tibort. Egyenlőre még azt sem hozták nyilvánosságra, hogy hová temették el.

 A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Benedek Tibor, Benedek Miklós – Forrás: Fővárosi Nagycirkusz