Egy évvel ezelőtt gyászba borult az ország, miután 48 éves korában meghalt Benedek Tibor. A világ egyik legjobb sportolója két évig küzdött a gyilkos kórral. Betegségét titokban tartották, csak a család, a legközelebbi barátok és sporttársak tudták, hogy nemsokára bekövetkezik a tragédia. A vízilabdázó halála mai napig feldolgozhatatlan.

Súlyos beteg volt

Benedek Tibor 48 éves korában, tavaly június 18-án hunyt el hosszú, gyógyíthatatlan betegségben. A háromszoros olimpiai bajnok súlyos betegen sem szakított a sporttal. Edzőként dolgozott, halála előtt nemsokkal vonult vissza. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy ország gyászolja

A vízilabda legendát mai napig felesége, Epres Panni, illetve gyermekei, a 2007-ben született Mór és a 2009-ben született Barka, és az első házasságából született Ginevra mellett a mai napig az egész ország gyászolja. 

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Titokban temették el

Benedek Tibor halála előtt azt kérte, hogy szűk, családi körben temessék majd el. Családja teljesítette a legenda kívánságát, titokban helyezték örök nyugalomra Benedek Tibort. Egyenlőre még azt sem hozták nyilvánosságra, hogy hol nyugszik a sportoló.

Minden nap gondol rá

Idén februárban, egy tévéműsorban Benedek Miklós azt mondta, hogy nincs olyan nap, hogy ne gondolna fiára. „Valószínű, hogy az idő is segít. Az érzés semmiben nem változott, hogy mindennap eszembe jut és gondolok rá, az nem változott” 

Igazságtalan, hogy meghalt

A Kossuth-díjas színésznek minden nap eszébe jut Tibor mosolya, okosság, tudása és az unokái. Nem érti, ennek miért kellett megtörténnie. „Nem, tudom, igazságtalanság. Vagy hogy a Tibornak meg kellett halni, az igazságtalanság. Ebben nem léptem tovább”.

Tibor az apa

„Rossz apa voltam, nagyon rossz. Önző, rossz apa voltam, és nagyon csélcsap. Jó, hát szerettem, de közel nem voltam olyan apa, mint a Tibor. Ő csúcsapa volt. Ő mindig jelen volt. Még azt is mondhatnám, hogy ő sokkal jobban egyeztette össze a szakmát a magánélettel. Én sose tudtam, mindig úgy éreztem, hogy többet adok a szakmának, mint családnak, a feleségemnek vagy a gyerekeknek” – mondta Benedek Miklós.

A világ egyik legjobbja volt

Benedek Tibor a világ egyik legjobb balkezes vízilabdázója volt, 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban is nyert olimpiai bajnoki címet. 2003-ban világbajnok lett Barcelonában, tíz év múlva ugyancsak a katalán városban lett újra vb-győztes, de akkor már a válogatott szövetségi kapitányaként.

A kezét fogták

Benedek Tibor állapota egy júniusi éjszaka fordult rosszra. A családot késő éjszaka értesítették a Korányi Sándor kórházból, ahol egy hete feküdt, hogy baj van. A betegágyhoz a vízilabdázó felesége, Epres Panni és Tibor édesanyja sietett. A kezét fogták. Így aludt el csendben, a szerettei körében.

Sokan tudták, hogy nagy a baj

Benedek Tiborról régóta ismert volt az uszodákban, hogy beteg. A vízilabdában elért eredményei, a civil életben is példamutató magatartása, illetőleg szerető családapai szerepe folytán viszont senki nem beszélt erről. Még akkor sem, amikor tavaly májusban bejelentette: végleg visszavonul imádott sportágától.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Benedek Tibor – Forrás: bpk montázs