A legtöbben már alig várjuk, hogy végre huzamosabb időt tölthessünk a szabadban. A napfürdőzés és a vízparti elfoglaltságok teljes kikapcsolódást kínálnak, amire időről időre szükségünk is van. 

De mit érdemes tudni a fényvédő krémek használatáról? Az alábbiakban ehhez kínálunk segítséget.

Gondtalan időtöltés a napfényes környezetben

Ahhoz, hogy a szabadban töltött időszak valóban a gondtalanságról szólhasson, mindenképpen széles hatásspektrumú fényvédőt alkalmazzunk, olyat, amely védelmet biztosít az UV-A és UV-B sugárzással szemben is. A BIOLA Webshop kínálatában elérhető fényvédők tökéletesek erre a célra. A fizikai védelmet garantáló krémek titán-dioxidot vagy cink-oxidot tartalmaznak.

Nézzük meg, hogy mi számít befolyásoló tényezőnek a hatásosság tekintetében. Természetesen a napsugárzás erőssége, a végzett tevékenységünk, a napon töltött idő és persze a bőrtípusunk. Mindannyiunk bőre különböző módon reagál, ez az oka, hogy egyeseknek elegendő a kevesebb, míg másoknál jóval magasabb fokú védelem indokolt. 

Mindig kenjünk be a napfénynek kitett összes bőrfelületet, vagyis ne feledkezzünk meg a fülünkről, nyakunkról, kéz- és lábfejünkről sem. Ugyanígy a mennyiség is döntő, vagyis elegendő krémet vigyünk fel a testünkre, az ilyesfajta “spórolás” nem vezet jó eredményekhez. Ha túl keveset juttatunk a bőrünkre, nem lesz elég hatékony, s úgymond hiába volt minden erőfeszítésünk.

Tudnunk kell azt is, hogy nem létezik olyan készítmény, ami az UV-sugarak mindegyikét 100%-ban gátolná, így időszakosan meg kell ismételni az alkalmazásukat, sőt még az SPF 50 + ásványi pigmentekkel rendelkező fényvédő krémek mellett is lehet egy kicsit barnulni.

Szintén fontos, hogy vízálló terméket válasszunk, amelyben nyugodtan fürdőzhetünk, s egyéb sporttevékenységeket is végezhetünk a napon. Az intenzív fizikai igénybevétel fokozottabb verejtékezésben nyilvánul meg, vagyis egy idő után ugyanúgy lemosódik a fényvédő krém, mint például úszás esetében.

Ajánlott fényvédő termékek

A felvitelt még a napozást megelőzően tegyük meg, ne a tűző napon kezdjük a krémezést. Kerüljük a napon tartózkodást, amíg nem biztosítottunk maximális védelmet. Sose mulasszuk el a lejárati idő ellenőrzését.

Most pedig hozunk két bőrgyógyászatilag tesztelt BIOLA fényvédő krémet. A Kakaóvaj-turmeric fényvédő a napozáshoz kisebb mértékben hozzászokott bőrre javasolt. Erős védelmet garantál, alkalmazhatjuk arcra és testre egyaránt. Nyugodtan felvihetjük a szokásos arcápoló kozmetikumunk után. Antioxidánsokat tartalmaz, ezáltal a napfény okozta ártalmakkal és a bőröregedési folyamatokkal szemben is felveszi a harcot.

Ha pedig kifejezetten fényérzékeny bőrre vagy netán peelingezést követően keresünk hatékony készítményt, a Homoktövis fényvédő SPF 50 + ideális választásnak bizonyul.

Lehet-e barnulni erős védelem mellett?

Attól ne tartsunk, hogy nem lesz eredménye, ugyanis a magas faktorszámú termékek mellett is lehetséges kis mértékben barnulni. A legfontosabb pedig, hogy mindent megtegyünk bőrünkért, és a minimum, hogy használjuk a megfelelő termékeket.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: Biola.hu

Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.