A gazdik többsége nem fordít kellő mértékű figyelmet az eledelek csomagolásán lévő információk átnézésére, pedig az összetevők listájából sok minden kiderül. Például az is, hogy prémium kutyatápról van szó vagy egy silányabb termékről. 

Kutyaeledelek különféle típusai

A Grandopet.hu kutyatáp kínálatában elérhetünk teljes értékű, prémium száraztápokat, amelyekkel kedvencünk számára minden szükséges tápanyagot, ásványi anyagot, vitamint és nyomelemet biztosítunk. 

A száraz kutyatápok 12% alatti nedvességtartalommal bírnak, melyeket csoportosíthatunk beltartalom alapján: eszerint lehetnek teljes értékűek, kiegészítő termékek, diétás eledelek, speciális igényekre szabott tápok. Utóbbiak például a fajta-, illetve a korspecifikus kutyatápok. 

A legideálisabb, ha teljes értékű, kiváló minőségű száraztápot választunk bundás barátunknak, így nem kell amiatt aggódni, hogy esetleg hiányos lenne a táplálkozása. Ne feledjük, hogy hűséges pajtásunk jólléte döntően az etetésen múlik. Vagyis, hogy milyen eledellel és milyen adagokkal tápláljuk. Természetesen fontos az optimális élettér biztosítása is, tehát a mozgásigényének tiszteletben tartása, a sok-sok közös időtöltés, a bundájának ápolása is, valamint a rendszeres állatorvosi látogatások. 

Napjainkban már bőséges a választék a tápokat illetően, így nincs nehéz dolga a gazdiknak, még akkor sem, ha speciálisabb eledelt keresnek, például allergiás vagy érzékeny gyomrú ebnek.

Tájékozódjunk az összetevők listája alapján!

A csomagoláson kötelező feltüntetni az összes alapanyagot tételesen, méghozzá olyan sorrendben, hogy a legtöbb mennyiségű alkotóelemekkel kell kezdeni a felsorolást. A szabály egyszerű, hogyha valamilyen hús van feltüntetve az első helyen, az már arra utal, hogy magasabb minőségű a kutyatáp. Továbbá szintén a minőségre enged következtetni, hogy milyen megnevezéssel szerepelnek az összetevők, konkrét vagy általánosabb megfogalmazással.

Amennyiben viszont az első három helyen valamilyen gabonaféle szerepel, az intő jel, hogy silányabb termékről van szó. 

Ami pedig az adalékanyagokat illeti, az esetek javában nem szintetikus vegyületek, mint például az ízfokozók vagy a színezékek, hanem mikroelemek, vitaminok. Ebből következik az is, hogy egy teljes értékű eledel mellett nem szükséges kiegészítő terméket adni a kutyusnak. Feltéve ha az állatorvos bizonyos állapot miatt mást nem javasol. Ne feledjük, hogy a vitaminokat is túl lehet adagolni, különösen az A- és D-vitamint.

Energikus, boldog kutyaélet

Láthatjuk, hogy mekkora felelősség kedvencünk táplálása, hiszen nagymértékben meghatározza az általános egészségi állapotát, hangulatát. Az optimálisan táplált kutyus szőre fényes, a szeme csillog az örömtől, a fogai és a csontozata is erősek. Figyeljünk oda négylábú pajtásunkra, hogy minél hosszabb és teljesebb életet élhessen!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: grandopet.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.