Mostanában egyre lejjebb kúszik a hőmérő higanyszála, ami csak egy dolgot jelenthet: hivatalosan is beköszöntött a jakuzziszezon! A téli időszakban nincs is kellemesebb, mint egy forró vízzel teli masszázsmedencében kipihenni a nap fáradalmait. 

Mielőtt azonban átadnánk magunkat az élvezeteknek, érdemes egy alapos tisztítást végezni. Ha rendszeresen karbantartjuk jakuzzinkat, akkor azzal nem csak a higiéniát őrizhetjük meg, de a berendezés élettartamát is jelentősen megnövelhetjük. 

Milyen munkálatokat érdemes tehát elvégezni azért, hogy a jakuzzi kifogástalan tisztaságú legyen? Kövesd alábbi útmutatónkat!

Így készítsd fel jakuzzidat a télre

Ahhoz, hogy a téli időszakban is élvezhesd a jakuzzi nyújtotta kényelmet és kikapcsolódást, elengedhetetlen a kristálytiszta víz. Ennek első lépése, hogy töltsd fel friss vízzel a masszázsmedencét! 

Mivel a csövek belsejében sajnos képes lerakódni a kosz, a karbantartási munkálatokat érdemes a csőrendszer karbantartásával kezdeni. Ehhez nincs más dolgod, mint egy speciális tablettát használni, amely nem csak a csöveket, de a medence falát és a szűrőket is képes alaposan megtisztítani. 

Apropó, szűrő. A szűrőket lehetőleg hetente-kéthetente vegyük ki, és tisztítsuk meg. Könnyű róla megfeledkezni, de mindig tartsuk szem előtt, hogy ez a kis tartozék véd meg minket a szennyeződésektől. 

Nem mindegy a víz!

Caldera Spas prémium masszázsmedencével biztosan jó minőséget fogunk kapni érdemes körülnézni a kínálatban. Ugyanakkor a jakuzzi által kínált élmény nem csak magától a berendezéstől függ, hanem a víztől is. 

Mindig ügyeljünk arra, hogy lágy vizet használjunk! Sajnos a kemény víz nem csak lerakódásokat eredményez, de a szűrő, illetve a szerkezet élettartamát is rövidítheti. 

Ami még sokak számára kérdéses szokott lenni, az a megfelelő vízszint. Alapvetően ez függ a masszázsmedence méreteitől is, de általánosságban elmondhatjuk, hogy a vízszint a masszázsbefúvó felett maximum 2-3 cm-ig érjen. 

További hasznos tippek a jakuzzi karbantartásához

Ha a felsorolt munkálatokat elvégeztük, máris tettünk egy lépést a tisztább jakuzzi felé. Ám ez még nem minden! Ha valóban kristálytiszta vizet és maradandó élményt szeretnénk, érdemes az alábbiakat is betartani:

  • A megfelelő vízhőmérséklet 37 Celsius-fok. Ha ezt állítjuk be állandónak, akkor gyakorlatilag bármikor használhatjuk a masszázsmedencét. 
  • Mielőtt beszállnánk a jakuzziba, vegyünk egy gyors zuhanyt! A különböző tisztálkodószerek, hajápoló szerek, naptejek bekoszolják a vizet, amiben nem lesz kellemes üldögélni. 

Szakértőkkel érdemes évente átnézetni a jakuzzit, hogy időben fény derüljön az esetleges hibákra. Ezzel már tényleg mindent megtettünk annak érdekében, hogy hosszú éveken keresztül élvezhessük a masszázsmedencénket!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.