Nem egyszerű a dolga annak manapság, aki szeretne kitanulni valamilyen szakmát felnőttként. Vagy vissza kell ülnie az iskolapadba, és esti vagy levelező oktatáson részt vennie – akár több éven át is – vagy választhat a felnőttképzők kínálatából, ahol sokkal rövidebb alatt szerezheti meg a szükséges tudást.

Szakmai képzések országszerte

Ha az utóbbi verzió a szimpatikusabb számodra, akkor érdemes szétnézned a TanfolyamGURU.hu szakmai képzései között, ahol számtalan lehetőséget találsz: itt gyűjtötték ugyanis össze az egész országból azokat a tanfolyamokat, amelyeket felnőttképző intézmények hirdetnek.

Így lakj bárhol: Szegeden, Debrecenben, Kaposváron vagy Budapesten, egy kattintással rátalálhatsz a téged érintő képzésre, bármilyen szakma is érdekel. Nézzük is meg, egy konkrét példán keresztül, hogyan működik mindez!

Debrecen: Személy- és vagyonőr képzés

Az egyik népszerű szakmacsoport mind a férfiak, mind a nők körében a Rendészet és közszolgálat. Manapság nagyon sokan érdeklődnek e terület iránt, hiszen jól tudják, mennyire felértékelődött az ide sorolható szakmák presztízse.

Nemcsak rendőröket oktatnak itt, hanem személy- és vagyonőröket, biztonsági őröket, katasztrófavédelmi ügyintézőket is. A közös bennük, hogy az itt végzettek a közszolgálat területén tudnak elsősorban elhelyezkedni, bár vagyonőrként a magánszférában is találnak munkalehetőséget.

A személy- és vagyonőr képzés során a tanulók olyan tantárgyakat tanulnak majd, mint például jogi ismeretek, pszichológiai és kommunikációs alapismeretek vagy a személy- és vagyonőr szolgálatellátásának általános szabályai.

Természetesen önvédelmet, konfliktuskezelést és sok más hasznos tudnivalót is elsajátíthatnak még a 200 órás képzés során.

Jó tudni azt is, hogy nem csupán Debrecenben, hanem több más városban is indul a tanfolyam, a TanfolyamGURU.hu oldalán nézz szét ez ügyben.

Mit ad ez a képzés?

Az OKJ megszűnése után a szakképzés rendszere átalakult, és az iskolarendszerű képzéseken túl iskolarendszeren kívüli képzések is indultak. Ezek jellemzően fizetős tanfolyamok, de sokkal rövidebb idő alatt végezhetők el, mint azok, amelyeket a szakképzési centrumok indítanak.

A szakmai tanfolyamok végén azonban ugyanúgy szerezhető bizonyítvány, mintha iskolába járnánk. A tanúsítvány megléte igazolja, hogy elvégeztük a képzést, ezt követően pedig a szakmai vizsgát kell letennünk.

Ha minden rendben, akkor akár fél éven belül is szerezhetünk egy új szakmát, és megkezdhetjük az új munkahelyünk felkutatását.

A személy- és vagyonőrök igen keresettek manapság, tehát ezzel a végzettséggel nagy eséllyel találunk jó munkát, de ami még mellette szól: ez a tevékenység mellékállásban is végezhető!

A fent említett oldalon minden hasznos információt megtalálsz a képzéssel kapcsolatban. Jó hír, hogy a személy- és vagyonőr szakmai képzésre alapfokú iskolai végzettséggel is lehet jelentkezni, nem kell tehát érettségivel is rendelkezni hozzá.

Tedd meg az első lépést most: nézd meg a TanfolyamGURU.hu felnőttképzés kínálatát!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: tanfolyamguru.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.