Egy olyan vállalat esetében, amely bizonyos típusú javakat gyárt, vagy amelynek joga van a termékeket egy további gyártó felé forgalmazni, lehetőség nyílik az ügyfelek körének az ország határain túl történő kiterjesztésére, a következő két lényeges tényező alapján:

  • A külföldi ügyfelek könnyű hozzáférése a bizonyos javakhoz, az internetnek köszönhetően;
  • A javak logisztikai partner által garantált, gyors szállítása.

A nemzetközi áruszállítást elősegítő partner fuvartőzsdén történő azonosítása számos kritériumra épül, amelyek létfontosságúak a partnerség fenntarthatósága érdekében. Ezek a következők:

Alkalmazkodás a nemzetközi áruszállítás sajátosságaihoz

Alapvetően lényeges, hogy a szállító a fuvartőzsdén rendelkezésre álló ajánlatok közül olyan logisztikai partnert válasszon, amely tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi szállítások területén, amelynek kulcsfontosságú oka  egy ilyen projekt rendkívüli összetettségéhez kapcsolódik.  

Nemzetközi áruszállításra irányuló projekt megtervezése esetén,  az illető egyenlet számos változót foglal magába, amelyeket a fuvarozónak nagyon jól el kell sajátítania:

  • A szerződésben meghatározott rendeltetési helyig a tranzitálással érintett államok sajátos jogszabályai;
  • Optimális tranzitálási útvonalak, amelyek függnek: az út minőségétől, az év bizonyos időszakaitól, a jármű jellemzőitől, az üzemanyagtöltési és pihenési lehetőségektől, stb.
  • A szállítás során váratlanul bekövetkező lehetséges események;
  • A gyűjtőfuvarozás egyik változatának kiválasztása, amely több szállítótól származó áruk több rendeltetési helyre történő szállítását, stb. foglalja magába.

JAVASLAT: Válasszon egy olyan logisztikai partnert, amely nyitottságot mutat az ilyen projekt személyre szabott megközelítése iránt, annak érdekében, hogy igénybe vehesse a specifikus dinamikához igazodó szolgáltatásokat, olyan költségek fejében, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni.

A kedvezményezett féllel történő kiváló kommunikáció

Amennyiben a szállító egy ilyen első projekt megvalósítását kezdeményezi, a szállítás állapotára vonatkozó információkhoz való garantált hozzáférés elengedhetetlen. Nyereményt jelenthet  a projekt iránt elkötelezett személyzet révén 24/7 kommunikációra hajlandó logisztikai partner fuvartőzsdén történő azonosítása.  

Az olyan területeken szaktudással rendelkező fuvarozó, mint például a logisztika vagy a nemzetközi szállítási szolgáltatások, mindig készen áll az események során felmerülő problémák hatékony kezelésére, de az ügyfelekkel történő gyors kommunikációra is, bizalomra, döntéshozatali átláthatóságra és elszántságra ösztönöz, a közös megegyezéssel javasolt célkitűzések elérése érdekében.
JAVASLAT: Az online fuvartőzsde ajánlatában azonosítson egy logisztikai partnert, amely olyan konkrét stratégiával felépített tervet mutat be, amely segítségével a fuvarozási vállalat képviselői valós időben hatékony kommunikációt tudnak fenntartani a kedvezményezett társaság képviselőivel.

A legelőnyösebb szállítási költségek biztosítása

A rakomány határokon át történő szállítása olyan projektet képvisel, amely a szállítmányozó számára bizonyos magas költségekkel társítható, és ezek a költségek az elkövetkezőkben befolyásolhatják a határokon túl értékesített termékek árát.

A túl magas szállítási költség már nem biztos, hogy ugyanolyan szinten képes  támogatni az ország szomszédos régióiban történő terjeszkedési erőfeszítéseket, ezért a fuvartőzsdén azonosított fuvarozó kiválasztását  a projekt méretéhez viszonyítva, az általa szállításért felszámított jutalékok alapján is kell mérlegelni.

Lényeges az a tény, hogy már az együttműködés kezdetétől a lehető egyértelműbb információkat nyújtsa a következőkre vonatkozóan:

  • Saját járműparkjában található legmegfelelőbb teherautó, amelynek jellemzői hozzájárulhatnak a szállítási költségek optimalizálásához (példák: integrált double-deck rendszerrel rendelkező teherautó; a lehető legkönnyebb teherautó nehezebb rakományhoz, és így tovább)
  • A számlázási módok kedvezményezett rendelkezésére bocsátása. Például: a járműben elfoglalt négyzetméterenként történő számlázás, amennyiben a kedvezményezett vállalat gyűjtőfuvarozási módban történő nemzetközi szállítási szolgáltatások mellett dönt;
  • A szállított javak biztosításának lehetősége, és amennyiben létezik egy ilyen változat, veszteség vagy kár esetén a  kártérítési mérték felső határának meghatározása.

JAVASLAT: Válasszon olyan közúti áruszállítás terén tapasztalattal rendelkező partnert, aki képes arra, hogy magas szintű rugalmasságot tanúsítson, annak érdekében, hogy az ügyfél az ár szempontjából a lehető legmegfelelőbb szolgáltatáskombinációt választhassa.

Következésképpen, ezek a legfontosabb szem előtt tartandó szempontok, amikor olyan logisztikai partner szolgáltatásait igényeljük, amely  képes lebonyolítani az áruszállítást egészen a határokon túl található célállomásokig. Vegye figyelembe ezeket az utasításokat minden alkalommal, amikor igénybe veszi egy fuvartőzsde ajánlatát, annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megtalálta az igényeinek leginkább megfelelő szállítási megoldást.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattints ide, ha te is kipróbálnád ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!