Ha labdarúgásról van szó, akkor ma már többféle pályakialakítással találkozhatunk. Lemehetünk focizni a grundra vagy egy közeli terembe, de az esetek többségében még mindig műfűvel vagy természetes fűvel borított pályán történik az edzés vagy a mérkőzés. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cipőben futunk ki a pályára.

Mit tud a műfüves focicipő?

Persze az a kérdés is felmerülhet, hogy miért van szükség külön műfűre való változatra? A beszerzése ma már könnyedén megoldható, a nagyobb gyártók is képviseltetik magukat a piacon. A Királysportbolt műfüves cipő kínálatában mindenki megtalálhatja a szükséges és tökéletes lábbelit.

A labdarúgás “hajnalán” még a sportot nem műfüves pályán űzték. Azonban ahogy egyre népszerűbb lett a sportág és növekedett az igény a pályákra, úgy alternatív megoldást kellett találni arra, hogy ott is lehessen egy, ahol a természetes körülmények nem engedték ezt.

Ezért is terjedtek el ugrásszerűen a műfüves focipályák, amelyek sokszor költséghatékonyabb megoldást jelentenek a természetes fűvel borítotthoz képest. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a pálya adottságai is megegyeztek. Új cipőket kellett kifejleszteni, amelyek a műfüves terület adta körülményeknek is megfeleltek. A hagyományos focicipők nem nyújtottak megfelelő tapadást, nehezebb volt az irányváltás, ami negatív hatással volt a teljesítményre is. A sportszergyártók ezt hamar felismerték, és elkezdtek külön erre a pályára gyártani termékeket. A Nike és az Adidas természetesen itt is élen jár.

A gyártók kínálatában található cipők sokkal jobb tapadást, irányítást biztosítanak, mivel a talpuk kifejezetten a műfüves pályára lett kialakítva, megtervezve. A futás, az irányváltás egyszerűbb lett, a lábat pedig kevésbé terheli meg a folyamatos mozgás. A sérülésveszély is csökkent, mivel jobban védi a lábat.

Minden körülmény között megállja a helyét

A műfüves cipő előnyei közé tartozik továbbá az is, hogy az időjárás viszontagságaival szemben is ellenállóbb. Nedves talajon, esős időben is megfelelően teljesít, a tapadás miatt egyáltalán nem kell majd aggódnunk. A lábnak is ideális védelmet nyújt, így magabiztosan tudunk majd a pályán mozogni, szerelni, passzolni és rúgni.

A műfüves cipők nagy előnye az, hogy a tisztításuk, karbantartásuk könnyedén megoldható. 

Válasszunk a minőségi gyártók kínálatából

Ahogy azt már említettük, a legnagyobb márkák is megtalálhatóak a műfüves cipők piacán, ilyen a Nike és az Adidas. A két gyártó termékeit napi szinten használják a legmagasabb szinten. A világsztárok is ebben lövik a gólokat, győzik le az ellenfelet egy-egy csellel vagy éppen futják le a védőket/támadókat.

Egy ilyen műfüves cipőben biztosan nem fogunk csalódni, pláne, hogy a saját stílusunkhoz illeszkedő darabot is könnyedén beszerezhetünk. Többféle szín, számtalan mintázat, forma kialakítás – mind csak arra vár, hogy megtaláljuk az ideálisat, amiben legközelebb kifutunk a műfüves pályára.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: kiralysportbolt.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.