Immár harmadik éve változtaták az M0-s autóúton található Megyeri híd pilonjait az ország legnagyobb, 100 méteres karácsonyfáivá.

Már most hétvégén indul

A nagy népszerűség miatt idén már most vasárnaptól, azaz az első adventi vasárnaptól zöldbe borul a híd két pilonja. Sőt, az ünnep fényét tovább emelve december 17-27. között csúcsdíszt és újdonságként a két pilon középső, üveges részén speciális díszfényeket is bekapcsolnak majd, ezzel szó szerint feldíszítve az ünnepekre a monumentális karácsonyfát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem mindegy, hogy honnan fotózunk

A közútkezelő Facebookon figyelmeztetett a hídfotózás veszélyei, de tippeket is adtak, hogy honnan a legszebb a látvány. „Ha autóval mész át a hídon, semmiképpen se állj meg a leállósávon fotózni, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni. Aki szeretne pár emlékezetes képet készíteni, azt ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítsétek meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthattok a helyszínre” – írták.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Folyamatosan ellenőriznek

„Óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjatok át a hídon, ezt a pályán található digitális kijelzőkön is külön jelezzük majd. A dunakeszi mérnökségünk szakemberei a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd az útellenőri szolgálatunkon és a hídon található forgalomfigyelő kamerákon keresztül” – tették hozzá a Facebook posztban.

Mutatjuk a videót a különleges karácsonyfáról:

Már járnak a fényvillamosok is

Ahogy írtunk róla, kilenc feldíszített járműből áll a BKV idei ünnepi fényflottája. A járművek – a Fogaskerekű kivételével – december 1-jén kora este egyszerre indultak el a Hungária kocsiszínből. A fényflotta január 7-ig közlekedik.

Idén lesznek fénybuszok is

Egy év kényszerszünet után újdonsággal, két fénybusszal tért vissza a BKV ünnepi fényflottája. A zászlóshajó, a 2009 óta közlekedő klasszikus Fényvillamos, a Ganz UV mellett (kiemelt képünkön) 2023-ban már nyolc jármű kapott ünnepi díszkivilágítást.

Sorban vonultak fel a fényvillamosok

Különleges járművek

Kültéri LED-szalagok, füzérek kerültek egy KCSV-7, egy Hannoveri egy Tátra, egy Ganz-csuklós és egy Combino villamosra, valamint egy szóló és egy csuklós Mercedes-Benz Conecto autóbuszra. A hat fényvillamost és a két fénybuszt Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója indította útjára. A Fogaskerekű december 10-től csatlakozik majd a BKV fényflottájához. 

 Nagyon sokan dolgoztak rajta

A járműveket több mint százan díszítették az elmúlt hetekben a kocsiszínekben és a buszgarázsban. Az ünnepi dísz fő alkotóelemei a kültéri LED-szalagok, füzérek és hálók összesen több mint 5 kilométer hosszúak, és több mint 140 ezer energiatakarékos LED világít bennük.

Nem fogyaszt sokat

A modern, környezetbarát LED-égők meleg fényükkel nemcsak az ünnepek meghittségét erősítik, hanem alacsony energiafogyasztásukkal és hosszú élettartamukkal csökkentik a BKV ökológiai lábnyomát is. A KCSV-7, a Tátra és a Ganz-csuklós villamosokon ünnepi fényt kaptak az áramszedők is. Több jármű belső terébe is díszítés került.

A szerencsések a fénybusszal is találkozhatnak

Horgolt díszek is vannak

A hagyományos Fényvillamos mennyezetén a LED háló mellett 150 darab horgolt dísz is található, amelyeket a BKV egyik utasa ajánlott fel az idén 150 éves Budapest tiszteletére. Idén először két busz is ünnepi fénybe öltözött. A matricák mellé kültéri, vízmentes 24 Volt tápfeszültségű LED-szalag került egy szóló és egy csuklós Mercedes-Benz Conecto autóbusz. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Megyeri-híd – Forrás: Facebook