A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 38 éves férfival szemben, aki 2020-2021-ben kábítószert terjesztett Budapesten. Elfogásakor több, mint 15 millió forint feketepiaci értékű kábítószert tartott magánál.

Mindent tartott

A vádirat szerint a férfi legalább egy éven át rendszeres haszonszerzés végett különféle kábítószerekkel – marihuánával, kokainnal, amfetaminnal – kereskedett Budapest területén. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Dílerkedés a lakásból

A férfi jellemzően 18. kerületi otthonában helyén tárolta és jellemzően ott értékesítette 2021. augusztusi elfogásáig. A nyomozók a több millió forint értékű kábítószer mellett a terjesztéshez használt eszközöket, digitális mérleget és őrlőt is találtak a lakásában, valamint közel 4 millió forintot is lefoglaltak tőle.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rengeteg áruja volt

Az eladás végett megszerzett és tartott kábítószerek együttes hatóanyagtartalma a jelentős mennyiség alsó határának ötszöröse volt. A Fővárosi Főügyészség a férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés és pénzbüntetés kiszabására, valamint a közel 4 millió forint elkobzására is indítványt tett a Fővárosi Törvényszékhez benyújtott vádiratban.

Sorra buknak le

Szintén eljárás folyik egy olyan család ellen, akik Abonyban árultak dizájnerdrogot – igaz, itt még a gyanúsításnál tart az ügy. Mint korábban megírtuk, az elfogásokat a Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett műveleti egységei hajtották végre. 

Mindenkinek megvolt a maga feladata

A ceglédi nyomozók jó ideje ráálltak már arra az abonyi családra, amelynek tagjai helyben, valamint a környéken terítettek kristályt – a gyanú szerint. A 43 éves F. Attila, 41 éves élettársa, fiaik, a 24 éves F. Attila Jenő és a 22 éves F. Róbert János az apa által leosztott szerepek szerint vettek részt a bűnös vállalkozásban.

Méregdrága autók, munka semmi

Az üzleteket a családfő bonyolította, a porciózást anya és fiai végezték, a kilónként vásárolt kristályt 10-400 grammos adagonként adták tovább ügyfeleiknek, grammonként 2.500-3.000 forintért. Bejelentett munkahelye, rendszeres legális jövedelme a család egyik tagjának sem volt, házuk udvarán ennek ellenére két, összesen 16 milliós értékű autó parkolt és a kutatáskor lefoglalt ékszer, illetve pénz mennyisége sem arról árulkodott, hogy megélhetési gondjaik lettek volna.

Dolgoztak a drogkereső kutyák is

Otthonukat a Sirius Black-nek is nevezhető kábítószerkereső kutyával kiegészülve kutatták át. Ez alkalommal is hű maradt önmagához, a tévé alatti szekrénybe bújva egyértelmű jelzést adott – a hét zacskó cuccot lefoglalták.

8 milliót foglaltak le

Ahogyan bűnjelek közé került 175 gramm aranyékszer, öt okostelefon, fecskendők, mérleg, kanál, már kiporciózott pakkok, és több, mint 600 gramm kábítószergyanús anyag, továbbá a lakás különböző részeiből – ágyneműtartóból, éjjeli szekrényből, polcról, vállfára akasztott táskából, köntös zsebéből közel 8 millió forint. F. Attila és élettársa részben beismerő vallomást tettek, fiaik megtagadták a vallomástételt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez a felvétel a 18. kerületi díler elfogásakor készült

(Kiemelt képünkön díler elfogása látható, forrás: police.hu.)