A Bluetooth rendszerek lehetővé teszik, hogy szinte bármilyen számítástechnikai perifériát vezeték nélkül csatlakoztathassunk más készülékekhez. Így jöttek létre a vezeték nélküli hangszórók is, melyek rendkívül előnyösek a kábeles verziókkal szemben.

Használatuk egyszerű

A vezeték nélküli hangszórók értelemszerűen a csatlakoztatott készülék által küldött hangjeleket játszák le. Azonban kábel híján a csatlakoztatás másképp történik. Egyes verziók wifi kapcsolatot használnak, a Bluetooth-os verziókhoz viszont nincs szükség internetkapcsolatra.

Maga a művelet igen egyszerű, akárcsak a hangszóró töltése. Nem lesz szükséged elemekre, a készüléket egy USB csatlakozó segítségével a hálózatról közvetlenül töltheted, vagy akár egy számítógép csatlakozóján keresztül is.

Extra funkciók

A vezeték nélküli kapcsolaton kívül a Bluetooth-os hangszórók némelyike további funkciókkal is rendelkezik. Ilyen például a memóriakártya olvasó. Ez azt teszi lehetővé, hogy közvetlenül a készülékre töltsd fel a zenéidet, megspórolva ezzel egy lépést.

Beépített mikrofonnal is rendelkezhetnek, ezáltal igen sokoldalú a potenciális felhasználásuk. Egy telefonbeszélgetést vagy konferenciahívást is lefolytathatsz velük.

A hordozható hangszórók egyik leghasznosabb tulajdonsága azonban a kompakt méret, így igen könnyen magaddal viheted őket bárhova. Ha kellően fel van töltve az eszköz, akkor akárhol, hosszú időn keresztül játszhatod le kedvenc zenéidet.

A méret azonban csalóka, ugyanis a legtöbb ilyen készülék jóval hangosabb, mint amilyennek tűnik, ráadásul a hang minősége is kiváló. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően számos hangszóróval szemben előnyt élveznek.

Mi alapján érdemes választani?

A hangszóró kiválasztásánál számos olyan tényező van, amit érdemes figyelembe venned. A vezetéknélküli modelleknél például kulcsfontosságú szempont az akkumulátor kapacitása. Mivel rendeltetéséből adódóan az otthonodtól távol fogod használni, nem előnyös, ha hamar lemerül.

Emellett az is fontos, hogy megfelelő legyen a szolgáltatott hangminőség és elég hangosan is tudjon szólni. Sőt, abban az esetben, ha túrázni, kirándulni, sátorozni, vagy csak simán a szabadba vinnéd, fontos, hogy ne legyen túl nehéz, de bírja az ütődést, valamint a vízállóság is hasznos tulajdonság.

Ezek az eszközök nem tartoznak a drága készülékek közé, ezért nem érdemes a minőségen spórolni. Nagy árkülönbség nincs a gyenge és a magas színvonalú termékek között, ezért célszerű a lehető legjobb darabot megszerezni.

A Gigaplaza Webáruház választékában megtalálod a jó minőségű, vezeték nélküli Bluetooth hangszórót, azonban egy dologra figyelj oda. A hangszórók többsége továbbra is vezetékkel működik, ezért jól nézd meg, hogy amit veszel, az rendelkezzen Bluetooth funkcióval is.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!