Ahogy arról pénteken mi is beszámoltunk, kis híján tragédia történt Dunaharasztiban. Egy anyuka azért kért rendőri segítséget, mert a kocsiban hagyott kislánya véletlenül bezárta a központi zárat és nem tudta kinyitni. Most szemtanúk meséltek az esetről.

Majdnem dráma Dunaharasztiban

A Budapestkörnyéke.hu is írt arról a szokatlan esetről, ami pénteken történt Dunaharasztiban. Rendőri segítséget kért egy kétségbeesett anyuka, mert autóját lezárta a központi zár, még azelőtt, hogy kivehette volna a kislányát, Lénát a kocsiból. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A másfél éves kislány a kocsikulccsal játszott

A tűző napon álló autóban rekedt egy másfél éves kislány Dunaharasztiban. A kocsikulccsal játszott, amikor rázáródott az autó. Édesanyja egy rendőrtől kért segítséget, de a közeli virágboltos is próbált segíteni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ollót kért

Nagy szaladgálás volt, egy kisgyerek beszorult. A kulccsal játszott állítólag, magára zárta az ajtót, és nem tudták kinyitni. Ollót kértek tőlem, drótot, hátha azzal ki tudják, de nem! – nyilatkozta a Tényeknek a virágboltos.

A rendőr segített

A rendőr ezért betörte a kocsi egyik ablakát, így tudták kiszabadítani a forró kocsiból a rémült gyereket. Az autó a tűző napon állt, akár 40 fok is lehetett benne.

Anyuka és kislány is sírt

„Sírt a kislány is, meg az anyuka is. Nagyon megijedtek” – tette hozzá a virágboltos.

A gyereknek nem esett baja

Egy közeli orvosi ügyelet munkatársa megvizsgálta a picit, Léna jól volt, nem esett baja.

Nagyon meleg volt

A hőmérő árnyékban 28-29 fokot mutatott, a kocsi pedig a napon állt – tétovázásra, várakozásra nem volt idő.

Nem ritka

Bár ez az eset szerencsésen zárult, de sajnos évről évre hallani több olyan esetről is – külföldön és itthon is –, hogy a kisgyerekek hosszú időre a forró autóban maradnak. Nem egy ilyen eset zárult már tragédiával, itthon az egyik legsokkolóbb a kis Inez drámája, akit elfelejtettek kivenni a buszból, ami az oviba vitte. A kislány órákat töltött a forró autóban, végül életét vesztette.

Résnyire lehúzott ablak sem segít

A rendőrség egyébként korábban egy figyelemfelhívó videót is készített arról, mennyire veszélyes a lezárt kocsiban hagyni a gyereket. Az utastér a napon percek alatt felforrósodik, még akkor is, ha az ablakot résnyire lehúzva hagyják.

A gyerek életébe kerülhet a felelőtlenség

A videóban 57 fokig forrósodik az autó utastere. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét – ez a fő üzenet.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: police.hu