Rendőri segítséget kért egy kétségbeesett anyuka Dunaharasztiban! Az anyuka autóját lezárta a központi zár, még azelőtt, hogy kivehette volna a kislányát, Lénát a kocsiból.

Bezárt az autó

Az édesanya fordult egy közelben járőröző egyenruháshoz 2023. június 1-jén délután, miután kocsija központi zárja megakadályozta, hogy kislányát kivegye a járműből. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Volt pótkulcs, de…

Kiszállt a dunaharaszti posta előtt parkoló autóból, az indítókulcs bent maradt, a rendszer pedig váratlanul, azonnal blokkolva, indokolatlanul foglyul ejtette a kicsit. A pótkulcs budapesti címükön volt, legalább 30-40 percet kellett volna várniuk, mire valaki elviszi nekik Dunaharasztiba. Más módszerhez kellett nyúlni, pontosabban ütni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nagyon meleg volt

A hőmérő árnyékban 28-29 fokot mutatott, a kocsi pedig a napon állt – tétovázásra, várakozásra nem volt idő. A rendőr nem habozott, nem várt, hanem betörte a kicsitől legtávolabbi szélvédőt.

Sikerült kinyitni

Kinyitotta az autót, az anyuka pedig örömmel és megkönnyebbülve ölelte magához 1,5 éves kislányát. Egy közeli orvosi ügyelet munkatársa megvizsgálta a picit, Léna jól volt, nem esett baja.

Nem ritka

Bár ez az eset szerencsésen zárult, de sajnos évről évre hallani több olyan esetről is – külföldön és itthon is -, hogy a kisgyerekek hosszú időre a forró autóban maradnak. Nem egy ilyen eset zárult már tragédiával, itthon az egyik legsokkolóbb a kis Inez drámája, akit elfelejtettek kivenni a buszból, ami az oviba vitte. A kislány óráka töltött a forró autóban, végül életét vesztette.

Résnyire lehúzott ablak sem segít

A rendőrség egyébként korábban egy figyelemfelhívó videót is készített arról, mennyire veszélyes a lezárt kocsiban hagyni a gyereket. Az utastér a napon percek alatt felforrósodik, még akkor is, ha az ablakot résnyire lehúzva hagyják.

A gyerek életébe kerülhet a felelőtlenség

A videóban 57 fokig forrósodik az autó utastere. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét – ez a fő üzenet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Egy percre se – Videóban figyelmeztet a rendőrség

Kiemelt kép: police.hu