Április 2-án, nagypénteken, április 4-én, húsvétvasárnap és április 5-én, húsvéthétfőn kizárólag az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást – közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) csütörtökön az MTI-vel.

A szombati nyitvatartás

Azt írták: április 3-án, szombaton a pihenőnapokon is nyitva tartó gyógyszertárak nem a szokásos szombati, pihenőnapi munkarendjük szerint, hanem általában déli 12 óráig tartanak nyitva, utána pedig az ügyeleti vagy készenléti szolgálat érhető el.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Az ügyeleti gyógyszertárak

A gyógyszertárak bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti, készenléti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyeleti, illetve a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Ezt is fel kell tüntetni

Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is – ismertették.

Itt a lista

Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni a www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso/ oldalon.

Erre hívják fel a lakosság figyelmét

A gyógyszerhatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ünnepnapok torlódása miatt kiemelten fontos a rendszeresen szedett gyógyszerek és a váratlan egészségi helyzeteket enyhítő készítmények időbeni beszerzése.

Az élelmiszer üzletek nyitvatartása

Mint ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu agglomerációs hírportál is beszámolt a hosszú hétvégén az élelmiszer üzletek nyitvatartása is változik a húsvét miatt.

Három napon zárva lesznek az üzletek

Az előttünk álló négy napos hosszú hétvégéből három napon zárva lesznek az üzletek: április 2-án vagyis nagypénteken, húsvét vasárnap és hétfőn hiába akarnánk vásárolni, nem fogunk tudni.

Korlátozások

Fontos, hogy a húsvéti időszakra még érvényes, hogy az üzleteknek legkésőbb este 7 órakor zárniuk kell, ugyanis 8-tól kezdődik a kijárási korlátozás, illetve továbbra is csak a jogszabályban rögzített üzletek, azaz patikák, élelmiszerboltok, drogériák és benzinkutak tarthatnak nyitva.

Húsvét után jöhet a lazítás

A lazításra húsvét után lehet számítani, illetve a 2,5 millió oltás beadását követően, a kormány pedig április 8-ig fenntartotta a védelmi intézkedéseket.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik