A hosszú hétvégékre való bevásárlás sosem egyszerű, most pedig a korlátozások miatt alaposan meg kell tervezzük, hogyan is intézzük mindezt. Hiszen figyelembe kell venni, hogy a koronavírus járvány még mindig tombol, azaz igyekeznünk kell elkerülni a rohamot, figyelni kell az intézkedések betartására és persze a megfelelő távolságtartásra. Na, de melyik napokon vásárolhatunk az elkövetkezendő négy napban? Mutatjuk!

Három napon zárva lesznek az üzletek

Az előttünk álló négy napos hosszú hétvégéből három napon zárva lesznek az üzletek: április 2-án vagyis nagypénteken, húsvét vasárnap és hétfőn hiába akarnánk vásárolni, nem fogunk tudni.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Ma és szombaton lehet vásárolni

Vagyis mindez azt jelenti, hogy aki még nem vásárolt be, de szeretne és/vagy muszáj neki, az csütörtökön vagy szombaton tudja megtenni mindezt. Ugyan az operatív törzs, sőt még Galgóczi Ágnes is a vendégjárások mellőzésére kért mindenkit, az üzletláncok ennek ellenére rohamra számítanak, írta meg a 24.hu.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Péntek, vasárnap, hétfő zárva

Az élelmiszert áruló üzletek és a nagyobb üzletláncok tehát ma még nyitva vannak, ám a húsvéti hétvégén április 3-a, azaz szombat kivételével mind zárva lesznek és majd csak kedden, április 6-án nyitnak ki újra.

Szombaton szokásos nyitvatartás

A nyitvatartás szombaton és kedden a szokásos rend szerint várható a Tesco, Aldi, Lidl, Spar, Auchan és Penny és gyakorlatilag az összes üzlet tekintetében, a háromnapos zárvatartás alól pedig kivételek lehetnek a benzinkutakon található shopok.

Korlátozások

Fontos, hogy a húsvéti időszakra még érvényes, hogy az üzleteknek legkésőbb este 7 órakor zárniuk kell, ugyanis 8-tól kezdődik a kijárási korlátozás, illetve továbbra is csak a jogszabályban rögzített üzletek, azaz patikák, élelmiszerboltok, drogériák és benzinkutak tarthatnak nyitva.

Húsvét után jöhet a lazítás

A lazításra húsvét után lehet számítani, illetve a 2,5 millió oltás beadását követően, a kormány pedig április 8-ig fenntartotta a védelmi intézkedéseket.

Húsvét után lesz meg a 2,5 millió beoltott

A kormány egyébként úgy számol, hogy a regisztrált időseket húsvét utánra oltják be, ezért tervezik akkora az újranyitást. Vagyis csak húsvét után lesz meg a 2,5 millió beoltott, erről tegnap este beszélt Orbán Viktor az M1-en.

Meghúzták a határt

A 2,5 millió fős határt azért húzták meg, mert ez a szám jelenti azt, hogy az idősek, a legveszélyeztetettebbek ekkor lesznek beoltva. „Ők azok, akik az országot az elmúlt 50-60 évben elhozták a hátukon, ahol most vagyunk. A 2,5 millió fő beoltása azt fogja jelenteni, hogy a 65 évnél idősebbek már védettek lesznek” – mondta Orbán Viktor.

Nem lehet megállítani a járványt

„Tömeges a fertőzés, és ezt bizony a zárások és a korlátozások csak lassítani tudják, megállítani már nem. Tavasszal elég volt korlátozásokat bevezetni, és azzal meg lehetett állítani a fertőzést, de ez nem olyan vírus. Itt most csak lassítani tudunk, ha korlátozunk. Egyetlen orvosság van, egyetlen módon tudjuk megállítani, nem egyszerűen csak lassítani, hanem megállítani vagy megölni ezt a vírust, ez pedig az oltás, ezért most minden erőnket az oltásra kell összpontosítani” – mondta Orbán Viktor tegnap este.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: MTI/Balogh Zoltán