A hagyományos húsvéti locsolkodós program várja a látogatókat Hollókőn, a lovak szerelmeseit egész nap Domonyvölgyben, a Lázár Lovasparkban. A Gödöllői Királyi kastély extra tárlatvezetéssel, a Pálmaház Ibolya napi forgataggal készül. Nagy Nyuszi Muri lesz az érdi Magyar Földrajzi Múzeumban, a Budapesti Tavaszi Vásár zárónapján a Városháza Parkban míves tojásokat csodálhatunk és még kitombolhatja magát mindenki.

Húsvéti fesztivál Hollókőn

Az immár négy napos Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe. Egy hely, amit mindenkinek látnia kell! Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket a vendégeknek.

Gazdag folklórprogram

Hollókőn 2022. április 15-18. közt folyamatos program várja a bájos ékszerdoboz-faluba látogatókat, ahol az Ófalu parasztházai és köves utcája visszarepít minket az időbe.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nő nem marad szárazon

Húsvétolás a Lázár Lovasparkban

Egész nap folyamatosan játszótér, őshonos háziállat park látogatás, LAZAREUM látogatás, ahol a vendégek megismerhetik a kocsikészítés, a magyar lovassport és a Lázár testvérek sportpályafutásának történetét, látványos kiállítás és filmek segítségével.

Hagyományőrző lovasprogramok

Kézműves foglalkozások, arcfestés, erdei kocsikázás, pónilovaglás, hagyományőrző lovas előadás, Húsvéthétfőn a Csattanó Táncegyüttes néptánc bemutatója, húsvéti locsolkodás várja az egész családot Domonyvölgyben.

HÚSVÉT A KASTÉLYBAN Gödöllőn

Mama, nézd! – különleges tárlatvezetés a Gödöllői Királyi Kastélyban

Szeretettel várjuk a kismamákat és azokat az édesanyákat, édesapákat, akik az egy év alatti gyermekükkel szívesen látogatnák meg a kastély kiállításait. Tematikus vezetésen olyan témákat járunk körbe, mint az anyaság, szoptatás, gyermeknevelés, szülő-gyermek kapcsolat alakulása az elmúlt korokban.

Ibolya nap a Pálmaházban

Virágvásárral, kézműves foglalkozással, nyuszi simogatóval, húsvéti fotófallal és népi játékokkal várja a gödöllői kastély Pálmaháza a kedves látogatókat! Külön kis mobil bár gondoskodik majd az italokról, süteményekről!

Nagy Húsvéti Nyuszi Muri az érdi Magyar Földrajzi Múzeumban

HÚSVÉTI KÉZMŰVES VÁSÁR A MÚZEUM SÉTÁNYON április 16-18-ig (szombat-vasárnap-hétfő)
keramikus, ana-naturfarm kozmetikumok, kerámia virágok, növényi olajokból készült szappanok, ásványok, húsvéti ajándékok, Dévai Anita ékszer készítő mester, Csupasztehén Bőrdíszműves Manufaktúra és sok más várja a látogatókat.

Hétfőn családi nap lesz

Juhtúrós lepény, hagyományos füstölt főtt csülök, vegán ételek, csapolt sör, faszénen sült kürtöskalács és más finomságok a Nagy Húsvéti Nyuszi Murin. Családi nap a múzeumkertben Húsvét hétfőn 9.30 – 18 óra közt vár mindenkit!

A Múzeum sétányon

Míves Tojás Múzeum a Városháza Parkban

A tavaszi megújulás és felfrissülés jegyében vár az évszak egyik legnépszerűbb programja, a Budapesti Tavaszi Vásár március 26. és április 18. között a Városháza Parkban. Egyedi kézműves termékekkel, gasztronómiai különlegességekkel, hétvégenként családi programokkal és foglalkozásokkal, a Míves Tojás Múzeum állandó kiállításával és gyönyörű nosztalgia körhintával várnak sok-sok szeretettel mindenkit.

A Budapesti Tavaszi Vásár zárónapja

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/IloveHolloko