Ügetőversenyek mellett agárfutamok és fiatal pónilovasok is várják az Ügetőszilveszterre érkezőket az óév utolsó napján a budapesti Kincsem Parkban. Már hagyományosan a magyar főváros egyik fő szilveszteri kulturális eseménye ez a rendezvény, amely egyben a világ legnagyobb szilveszteri lóversenye is.

1999 óta a legnagyobb

Az Ügetőszilveszter 1999 óta Budapest legnagyobb szabadtéri óévbúcsúztató sporteseménye, a Kincsem Park legnépszerűbb versenynapja. Az esemény még a Kerepesi úti pályán indult, kezdetben főiskolásokat, egyetemistákat céloztak meg és néhány év alatt már mintegy tízezerre nőtt a látogatók száma. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Évzárás a Kincsem Parkban

Az Ügetőszilvesztert később „átmentették” a Kincsem Parkba az új ügetőpályára, ahol a koronavírus-járvány előtt már mintegy húszezren voltak kíváncsiak a programokra. Az idei előzetes jegyeladások is azt mutatják, hogy sokan lesznek szilveszterkor az ügetőn.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Húszezer embert várnak

A szervezők tájékoztatása szerint a Magyar Derby programján idén nyáron több mint tízezren vettek részt, az Ügetőszilveszterre pedig ennek dupláját várják.

Kapunyitás délben, este tűzijáték

A Kincsem Park honlapjának tájékoztatása szerint a kapukat délben nyitják, az első ügetőfutam 13 órakor kezdődik és várhatóan este nyolc óráig tartanak a programok, amelyek tűzijátékkal zárulnak.

Zenthe Ferencre és Bubik Istvánra emlékeznek

Az Ügetőszilveszter egyik fénypontja évről évre az ismert emberek hivatalos futama. Hagyományosan ismert színészek, sportolók, újságírók és közéleti személyiségek próbálnak szerencsét, hogy megmérettessék magukat ebben a nagyszerű sportban. A résztvevők azt mondják: ez nem játék, ez kőkemény verseny, melyet több hetes gyakorlás előz meg.

Közös élmény

Az idei mezőny még titkos, nem tudni, kik indulnak a Zenthe Ferenc Emlékversenyben és a Bubik István Emlékversenyben. A cseppet sem veszélytelen feladatra a több, mint két évtized alatt nagyon sokan vállalkoztak, így például Kőbán Rita olimpiai bajnok kajakos, Udvaros Dorottya színművész, Verebes Linda színművész, Árpa Attila rendező, producer, színművész és Fábry Sándor előadóművész is ott volt a mezőnyben.

Olimpiai bajnok a rajtnál

Az ismert emberek közül idén is rajthoz áll Martinek János olimpiai bajnok öttusázó, aki eddig a legtöbbször vett részt az Ügetőszilveszteren, de Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó vagy Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó, Epres Attila színművész, Vida József bankár és Pintér Zoltán labdarúgó is ott lesz majd.

Alaposan öltözzenek fel

A versenynap délutánján a Kincsem Parkban nem csak a sport és a fogadás élménye, hanem finom ételek, italok sokasága is várja a nagyérdeműt. Az érdeklődőknek azt javasolják, hogy bár jó idő várható, alaposan öltözzenek fel.

Ő volt Kincsem

A Kincsem Parkot a többszörös díjnyertes, Magyarországon tenyésztett, angol telivér szülőktől származó versenylóról, a magyar lósport és lótenyésztés büszkeségéről, Kincsemről nevezték el. Magyarországon „a legyőzhetetlen csodakanca” névvel illették, emlékét szobor is őrzi a parkban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ügetőszilveszter Budapesten. Fotó: Kincsem Park