Hétfőtől várhatóan három hétre a külső klinikai tömbbe, a 8. kerületbe költözik a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika tevékenységének egy része – közölte a Semmelweis Egyetem csütörtökön.

Ezért van rá szükség

A tájékoztatás szerint a költözésre a klinika felújított és ideiglenes műtéti egységeinek műszaki átadási munkálatai miatt van szükség, közölték a Semmelweis Hírek honlapon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az újonnan felvettek

A közleményben Gajdácsi Józsefet, az orvosszakmai főigazgatóság vezetőjét idézve azt írták, hogy a költözés a szív- és érsebészeti ellátásra újonnan felvetteket, az erre az időszakra ütemezett műtéteket és az ezekkel közvetlenül összefüggő, műtét utáni ellátást érinti.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A Klinika:

Az intenzív betegellátás

Az intenzív betegellátás az aneszteziológiai és intenzív terápiás részlegre, a központi betegellátó 4. emeletére költözik, a fekvőbeteg-ellátás az Ortopédiai Klinikán, a központi betegellátó 2. emeletén működik majd – tudatta a főigazgató.

A már folyamatban lévő ellátások

A már folyamatban levő kardiológiai és érsebészeti nem műtéti ellátás, valamint a katéteres szív- és érműtétek az átmeneti időszakban is a Városmajori Klinikán zajlanak – tette hozzá.

Változatlan kapacitás

A főigazgató kiemelte: a költözés ideje alatt mind a tervezett és ügyeleti ellátás, valamint a transzplantációs műtétek és az ahhoz kapcsolódó betegellátás változatlan kapacitással, zavartalanul valósulhat meg.

Ekkor mehetnek vissza

A tájékoztatása szerint 2023. április 11-től várhatóan visszaáll a korább rend, és az összes tevékenységet ismét a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika épületében látják el. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

„Kifejezetten kértem, ne tegyék ki az illetőt” – egy budapesti klinikán halt meg a magyar diplomata, összeomló lánya nehezen dolgozza fel az érzéketlen nővér viselkedését

Kiemelt kép: Városmajor utcai Klinika – Forrás: Google Maps