Egy budapesti kórházban meghalt Herczeg György magyar diplomata. A tragédiát egy kórházi dolgozó még pokolibbá tette. A gyászoló lánya, Herczeg Szonja megírta panaszlevelét, de kifejezetten kérte, hogy ne rúgják ki a „szívtelen ápolót”.

Családi tragédia, pokoli fájdalom

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy február 27-én meghalt Herczeg György magyar diplomata, néhai panamai nagykövet. Lánya, Herczeg Szonja író a nyilvános oldalán maga számolt be a tragikus esetről. Az apa elvesztését egy kórházi dolgozó még pokolibbá tette. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Kivéve egy személyt”

Herczeg Szonja már az írása elején siet leszögezni, hogy a városmajori szívklinika minden dolgozója – a portástól az orvosokig – profi munkát végzett, mindenki nagyon emberséges volt, kivéve egy személyt. „Azonban volt egy ügyeletes ápoló ezen a napon, egy középkorú, szőke, lófarokba fogott hajú nő, akinek az azonnali elbocsátásáért, de legalább az intenzív osztályról való eltávolításáért minden lépést meg fogok tenni” – írta posztjában. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

El akart búcsúzni tőle

A nő édesapján életmentő műtétet próbáltak végrehajtani, amikor odaért. Miután ez nem sikerült, kérte az ott lévőktől, hadd puszilgassa meg a holttestét, engedjék oda hozzá. Azt mondták neki, hogy menjen fel az intenzívre, ahol már tavaly, az első szívrohamánál feküdt, addig pedig rendbe hozzák nagyjából.

Váratlan párbeszéd

„Párom, Zsombor feltámogatott, alig álltam a lábamon. Kérték, üljünk le. Nem tudtam, de távolabb vártam. Rosszul lettem, láttam, van egy nyitott mosdó. Berohantam. Kisiettem, mert tudtam, bármikor szólhatnak, menjek apukámhoz” – folytatta a gyászoló nő, aki ezek után leírta: egy gyilkos tekintetű, szőke, középkorú ápolónő leküldte az első emeletre a személyzeti vécétől, és hiába kért elnézést és mondta e, hogy elhunyt az édesapja, csak annyit reagált: ki van írva, nem érdekel, mit képzel?

Lekezelő stílusban

„Ugyanez a nő édesapám előző bentléte alatt, ha nem is ennyire, mert erre szavak nincsenek, de mindig és mindenkit hasonlóan kezelt. Együttérzés, szakmaiság fikarcnyi jelét nem mutatta” – áll a bejegyzésben. A hivatalos feljelentést, ha erőm lesz, azonnal megteszem – fejezte be a szomorú történetet Herczeg Szonja. 

Azt kéri, hogy ne rúgják ki

Az írónő most újabb poszttal jelentkezett, és arról tájékoztatta követőit, hogy benyújtotta a panaszt, és kifejezetten kérte a levelében, ne tegyék ki az illetőt.

Több rosszat nem tud elviselni

„Nem mintha nekem ebbe bármi beleszólásom lenne, naponta születnek panaszok tízezrei. Hanem mert most a lelkem több rosszat nem tud elviselni” – fogalmazott.

Legyen nyoma, ha ilyen történik!

„Amikor azt írtam, addig nem nyugszom, míg haldoklók mellől el nem helyezik, a másokon való segíteni akarás beszélt belőlem. És a mérhetetlen gyászom. A segíteni akarásom most egy kicsit elfogyott. És belátom azt is: rengeteg ilyen eset van és ha megfeszülök is lesz. Sőt, rosszabb is. Abban viszont hiszek, ahogy az elején írtam: ne lehessen mindig mindent szó nélkül megtenni. Legyen érzékenyítés, legyen róla figyelmeztetés, hogy ilyet nem teszünk. Legyen nyoma” – fűzte hozzá.

„Elveszett gyereknek érzem magamat”

„Erről az ügyről többet nem fogok beszélni. (…) De leírtam, hogy mit léptem, mert, ha már belekezdtem, legyek annyira felnőtt, hogy befejezem a mondandómat nektek, akkor is, ha most inkább egy elveszett gyereknek érzem magamat. Remélem, hamarosan újra együtt nevetünk” – fejezte be gondolatait Herczeg Szonja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció