Az augusztus 20-i, nagyszabásúnak ígért tűzijátékról és más, az ünnepi programhoz köthető káros jelenségekről osztotta meg véleményét Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon. „Ideje lenne leszoknunk erről a káros szenvedélyről” – fogalmazza meg álláspontját az esemény kapcsán. Emellett arról is írt, hogy a tabáni retró fesztivál szervezői tönkretették a gyepet a helyszínen. Fotóval!

Tönkretették a parkot

A főpolgármester a pénteket egy olyan fényképpel indította a közösségi oldalán, amelyen mély keréknyomokkal tönkretett gyep látható. A csütörtök reggel készült képpel kapcsolatban, amelyen az augusztus 20-ra szervezett tabáni retró fesztivál előkészületei láthatók, úgy fogalmazott: a főváros nem tehette meg, hogy nem ad engedélyt erre a rendezvényre, ám a szervezők sem tehetik tönkre a parkot, amit néhány éve félmilliárd forintból újított fel a főváros. Hogy számíthatnak-e a szervezők valamilyen büntetésre, arra Karácsony nem tért ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyzetkép a Tabánból

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A Lánchíd megússza

A főpolgármester ismét írt a tűzijátékról is. Egyrészt örült annak, hogy a frissen átadott Lánchíd idén „megússza, hogy telepakolják pirotechnikai eszközökkel”, ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy a tűzijáték „rendkívül környezetszennyező”.

Stressz sokak számára

Óriási stresszt okoz a kutyák és macskák, de a fővárosban élő madárvilág számára is, valamint ipari mennyiségű port, illetve az egészségre veszélyes, adott esetben bizonyítottan rákkeltő anyagokat juttat a levegőbe – írja.

„Ideje lenne leszokni…”

„Ideje lenne leszoknunk erről a káros szenvedélyről. Főleg, mivel a korszerű fénytechnikai eszközökkel környezet és egészségkárosítás nélkül is elérhető ugyanez a látvány. Például azokkal, amiket idén a Lánchídra helyeztek el a szervezők” – fogalmazott Karácsony.

Kellő alázattal

„Legyen az ünnep valóban méltó államalapító királyunkhoz. Ünnepeljünk úgy, hogy van bennünk kellő alázat a ránk bízott örökség, a környezetünk iránt. Meghallva a Szent István-i intelmet: „semmi sem emel fel, csakis az alázat” – zárta bejegyzését a Facebookon a főpolgármester.

Minden eddiginél nagyobb

Pirotechnika, fényjáték, épületfestés, tűz alkotta úszó virágszőnyeg, lézershow és több száz drón lesz az augusztus 20-ai ünnepi rendezvénysorozat fináléján – közölte a rendezvény kommunikációjáért felelős ügynökség. Azt írták, hogy a minden eddiginél komplexebb tűzijáték alatt bengáli tüzek borítják be a Dunát, miközben a nemzeti történelem jelentős eseményeit élhetik át a látogatók a nemzetközileg is elismert magyar alkotóknak köszönhetően. 

Elképesztő látvány

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a teljes fővárosi Duna-parton élvezhető látványért 34 ezer pirotechnikai effekt felel, amelyeket 230 indítási pontról lőnek a magasba a Margit híd és a Petőfi híd közötti folyószakaszon, valamint a Szabadság és az Erzsébet hídon. A Dunán hét folyami uszályról és 65 pontonról indítják a rakétákat.

Bengáli tűz

Újdonságnak nevezték, hogy a show keretében bengáli tüzek alkotnak úszó virágszőnyeget a vízen, ezen felül lézershow színesíti a műsort a Duna két oldalán, gazdagítva a Lánchíd és az Erzsébet híd látványvilágát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az ünnep része lesz idén is a tűzijáték. Fotó: MTI.