Május 21-én a Gödöllői Királyi Kastély dísztermében adják át első alkalommal a Pécsi Ildikó Emlékdíjat. A díjat minden évben egy 70. életévét beöltött színésznő kaphatja meg, a közönség szavazatai alapján. Idén, Halász Juditot érte a megtiszteltetés, hogy átveheti azt.

Halász Juditot érte a megtiszteltetés

Idén, az első alkalommal beérkezett javaslatok közül, hat érdemes színésznő került be a döntőbe, ők Béres Ilona, Fodor Zsóka, Galambos Erzsi, Halász Judit, Molnár Piroska és Pálos Zsuzsanna. A beérkezett szavazatok alapján pedig a díjat Halász Judit kapja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Pécsi Ildikó emlékére

Az elismerést a múlt évben L. Péterfi Csaba és a  Pécsi Ildikó Színtársulat hozta létre a 2020. december 5-én elhunyt Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Gödöllő díszpolgára emlékének ápolására, olvasható az Önkormányzati Sajtószolgálat honlapján.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lakópark épülhet a gödöllői ház helyére

Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt lakópark épülhet Pécsi Ildikó gödöllői házának a helyére. A színművésznő halálát követően sokáig kérdéses volt, mi lesz a sorsa a hatalmas telken fekvő gödöllői háznak, ahol Pécsi Ildikó és a férje, Szűcs Lajos évtizedeken át, gyakorlatilag filmbe illő szerelemben éltek egymással. Janurában azonban kiderült, hogy nemsokára már modern, minden igényt kielégítő ikerházak állhatnak a gyönyörű, 6000 négyzetméteres telken.

Kapcsolódó:

Akár 10-14 ikerház is épülhet

A telek nagyságának köszönhetően akár 10-14 házat is fel lehetne húzni a területre, azonban ez azzal is jár, hogy meg kell semmisíteni a néha színésznő imádott kertjét, ahol annyi időt töltött el, imádott fái között.

Szűcs Csaba kezében volt a döntés

Bors az ügy kapcsán az év elején azt írta, hogy a döntés Ildikó fiának, Szűcs Csabának a kezében volt, ugyanis a hagyatéki eljárás során ő örökölte meg az ingatlant.

Jóval kevesebbért kelt el

A portál úgy értesült, hogy a férfi egy befektetőnek adta el a szülei ingatlanát, állítólag a befektető Gödöllőn az utóbbi években már több társasházat is épített. Mint írják a telek jelenlegi ára 200 millió forint körül jár, azonban úgy tudni ennél jóval kevesebbért kelt el.

Megszólalt a fogadott fia

A lap egyébként akkor a színésznő fogadott fiát is megkereste, L. Péterfi Csaba ugyanis korábban több liliomfát is kimentett a telekről, azonban a férfi az ingatlaneladási ügyet nem kívánta kommentálni, bár nem is cáfolta a portál információit.

Nem akart nyilatkozni

“Nem kívánok nyilatkozni a telekeladással kapcsolatban, hiszen, mint ahogy azt korábban is elmondtam, én azzal foglalkozom, hogy továbbvigyem Pécsi Ildikó szellemi örökségét” – mondta akkor. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kiemelt kép: Pécsi Ildikó – Forrás: ATV