Idén már nem nyaralhatnak az akadálymentes agárdi Tóparti Sport Hotelben a mozgássérült gyerekek, mert az iváncsai akkumulátorgyár dél-koreai vendégmunkásai laknak ott.

Fejlesztő központ működik ott

A Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telephelye 2,5 milliárd forint uniós támogatásból újult meg 2015-ben, és többek között itt működik a Pedagógia Szakszolgálat és Korai Fejlesztő Központ is.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Eddig mozgássérült gyerekek családjai nyaraltak itt

Az akadálymentes hotelben súlyos izomsorvadásban szenvedő gyerekek és családjaik üdülhettek eddig, de ebben az évben már nem vehetik igénybe ezt a lehetőséget, mert az év eleje óta munkásszállóként üzemel az épület és ez még két évig így is lesz.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Drága az energia, nem éri meg a turizmus

A VVSI épületeit fenntartó cég ügyvezetője azzal indokolta a döntést, hogy a koronavírus-járvány és az energiaárak növekedése miatt csökkentenie kellett a veszteségeit, ezért a „turisztikai jellegű szálláshelynyújtás tevékenységét kénytelen volt felfüggeszteni”.

Csak a baj van ezzel az akkumlátorgyárral

Úgy tűnik mostanában csak a baj van az iváncsai akkumlátorgyárral. A Budapesttől délre, alig 35 km-re épülő gyárban tegnap több tucatnyian lettek rosszul, mert ismeretlen anyag került a levegőbe, ezután pedig arról szólnak a hírek, hogy 300 munkás lezárta az építkezéshez vezető utat, mert nem kapták meg a fizetésüket.

300 munkás tüntetett

A demonstráció miatt erős torlódás volt az M6-os autópálya iváncsai iparterület melletti szakaszán. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata. Az alábbi tájékoztatást adta: „A rendőrségre leghamarabb 2023. június 7-én 6 órakor érkezett lakossági bejelentés arról, hogy az iváncsai ipari park területére történő bejutást mintegy 300 fő, három gépjárművel akadályozza, amelynek következtében az ipari park területére vezető 6205-ös számú úton, valamint az M6-os autópálya 50-es kilométerénél forgalmi torlódás alakult ki. 

Rendőrök a helyszínen

A helyszínre érkező rendőrök a közlekedés segítése, továbbá a forgalom zavartalanságának mielőbbi helyreállítása és biztosítása érdekében a gépjárműveket az autópályáról Adony, valamint Iváncsa településekre terelték, így lehetővé téve a forgalom folyamatos haladását, a közlekedési balesetek megelőzését.”

Nem kapták meg a fizetést

Iváncsa önkormányzat tájékoztatása szerint szerda reggel valóban komoly fennakadást okozott a település közlekedésében is az iparterületre bevezető út lezárása. Nem hivatalos információink szerint azonban – amelyet az illetékesek megerősíteni, sem cáfolni nem akartak – az anyavállalat, az SK kifizette az alvállalkozójának és az is az övének a megrendelt szakipari munkákat, ám az „al-alvállalkozó” ezt már nem tette meg a munkatársainak. 

A polgármester is a helyszínre ment

A település polgármestere, Molnár Tibor arról tájékoztatta a helyi sajtót, hogy reggel 7 óra után értesítették őt a település déli részén lakók, hogy fennakadás tapasztalható a Kilencedi úton, illetve a Vörösmarty utcai buszfordulónál. Mivel a helyszínre érkezve a polgármester is ezt tapasztalta, így a rendőrség segítségét kérte, akik ekkor már tudtak a problémáról és még megkezdték annak megoldását is.

Megállapodtak

Időközben arról értesült a duol.hu, hogy a felek megegyeztek abban, hogy az elkövetkező néhány napban kifizetik azokat, akik a fenti okok miatt nem kapták meg járandóságukat.

Baleset az iváncsai gyárban

Tegnap írtuk meg, hogy néhány nappal ezelőtt rengetegen lettek rosszul az éppen épülő iváncsai akkumulátorgyárban. Információk szerint ismeretlen anyag kerülhetett a levegőbe, a dolgozók ennek belégzésétől lettek rosszul.

Ismeretlen anyag

A Szabad Európa úgy tudja mindez az akkumulátorgyár Elektród nevű részlegében történt, úgy tudni valamilyen ismeretlen anyag jutott a levegőbe, a dolgozók ezt lélegezték be, majd lettek rosszul. Többtucatnyian érintettek, a legtöbbeknél hányás és hasmenés jelentkezett, de volt, aki kiütéses lett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: