Menczer Tamás ismét elmondta véleményét a nagykovácsi kereszt ügyében kibontakozott vitában. A külügyi államtitkár, aki egyben a térség országgyűlési képviselője, alkalmatlannak nevezte a keresztényüldözéssel megvádolt nemzeti parki igazgatót.

 „Nem vagyok keresztényüldöző!”

„Nem vagyok keresztényüldöző! Ellenben egy Krisztust követő és az embertársainkat cselekedetekkel is szolgáló keresztyén gyülekezet aktív hitvalló tagja vagyok!” – írt Füri András igazgató a Duna-Ipoly Nemzeti Park Facebook-oldalán. A nemzeti park vezetője a Nagyszénásra tervezett keresztállítás körüli vita miatt tartotta fontosnak, hogy megszólaljon, miután Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára modern kori keresztényüldözéssel vádolta meg.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A természet isten temploma

„Vallom, hogy a természet Isten Temploma, melyben vannak Szentély területek. Szerencsére több ilyen Szentély is létezik Magyarországon, amelyek védelmét – a nemzeti örökségünk részeként – az Alaptörvény is megőrizni rendeli. Ilyen Szentély a fokozottan védett Kis-és Nagyszénás hegycsoport a Budai-hegyekben, ahol elsődleges cél a természet sokféleségének, a teremtett világnak védelme. Minden más csak ez után következhet” – írta Füri a bejegyzésben.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Menczer Tamás elmondta véleményét

Menczer Tamás, aki egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője, a múlt héten támadta be a nemzeti park igazgatóját és a Nagykovácsi Természet- és Környezetvédő Egyesület vezetőjét, azt állítva, hogy ők azok, akik nem akarják, hogy a hegyen az augusztusban felgyújtott kereszt helyén ismét kereszt álljon.

Menczer ismét beszólt

A csörte még nem ért véget. A külügyi államtitkár Füri András bejegyzése után nem sokkal újabb bejegyzést tett közzé a Facebookon, amelyben azt írta, hogy ő nem a környezetvédők ellen harcol, mert amit ő akar, az a legcsekélyebb veszéllyel sincs a természetre, és az ő célja a korábbi állapot visszaállítása.

A korábbi állapot helyreállítása

„Amit én szeretnék, az a legcsekélyebb veszéllyel sincs a természetre. Egyrészt nyilvánvaló, hogy a 20×20 cm-es alapra állítandó kereszt semmi veszélyt nem jelent a természetre. Másrészt ezen a hegyen eddig is állt egy kereszt. Eddig senki sem állította, hogy a kereszt miatt kipusztult a leánykökörcsin vagy az árlevelű len. Azt sem mondta senki, hogy a korábban ott álló, és augusztus végén felgyújtott kereszt veszélyeztette a fűrészlábú szöcskéket. Ha tehát a kereszt eddig sem jelentett veszélyt a természetre, a jövőben miért jelentene? Az én célom a korábbi állapot helyreállítása, ahol kereszt állt, ott álljon újra kereszt” – fogalmazott a politikus.

„Az alkalmatlanságát bizonyította”

„Tisztelettel felhívom a nagyhatalmú Igazgató úr figyelmét arra a talán nem elhanyagolható tényre, én még olyat nem hallottam, hogy a kereszt a templomot elcsúfítja… Az én megítélésem szerint Igazgató úr döntéseivel és megnyilatkozásaival kizárólag alkalmatlanságát bizonyította” – írta a térség országgyűlési képviselő.

Nem kell, hogy mindenki szeresse

Menczer, hozzátéve, hogy őt nem zavarja, ha csúnyákat mondanak róla és sosem akarta, hogy mindenki szeresse.

Ezért kell új kereszt

Ahogy írtunk róla, augusztus 19-én, ismeretlen tettes megsemmisítette a Kéktúra útvonal mentén álló fakeresztet a Nagy-Szénás hegycsúcson. A lakossági kezdeményezésre a helyi KDNP elindította az engedélyeztetési eljárást egy új kereszt felállításához.

Kedvelt kirándulóhely

A Nagy-Szénás a Budai-hegység harmadik legmagasabb csúcsa. Füves teteje kedvelt kirándulóhely, az Országos Kéktúra is áthalad rajta. Két alacsonyabb és egy magasabb dolomitkúpból áll. Elkülönülő fekvéséből, kopárságából és magasságából adódik különlegesen szép panorámája. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: új kereszt – Forrás: Facebook