Vonalanként egy-egy hétvégi estén különleges szerelvényt indít útjára a MÁV-HÉV Zrt.: ismét indul a Naplemente Expressz a felújított, legendás, kényelmes MVIII motorkocsival és a PXV pótkocsival, valamint meglepetésekkel.

Indul a Naplemente Expressz!

A MÁV-HÉV Zrt. tájékoztatása szerint a Naplemente Expressz a felújított, legendás, szuper kényelmes MVIII motorkocsival és a PXV pótkocsival, valamint meglepetésekkel várja az utasokat. Normál díjszabás szerint vehető igénybe (regisztráció nem szükséges), azonban nem áll meg minden állomáson, a férőhelyek pedig korlátozottak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Érkezési sorrendben

A vonaton az ülőhelyek érkezési sorrendben foglalhatók el. Amennyiben a vonat kocsijain a férőhelyek megteltek, a vonatkísérő személyzet a további utasok felszállását megtilthatja.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A H8-as vonalon mutatkozik be

Először a H8-as vonal utasai találkozhatnak a Naplemente Expresszel július 30-án (vasárnap) a kora esti órákban. Egy héttel később a H5-ös vonalon vendégszerepel a járat.

Nem áll meg mindenhol

2023. augusztus 6-án, vasárnap a Batthyány térről 19:23-kor indul, Békásmegyerre 19:45-kor ér. Következő megállója Budakalász 19:50-kor, majd Pomáz 19:57-kor, végül pedig 20:10-re ér be Szentendrére. A többi megállóhelyen nem áll meg! Szentendréről pedig 17:41-kor indul, Pomázon van 17:48-ra, utána Budakalászon 17:54-re, majd Békásmegyeren 17:57-kor végül Batthyány téren 18:18-kor. A többi megállóhelyen nem áll meg!

Igazi különlegesség

Ezt követően augusztus 19-én a H6-ra érkezik a szerelvény, ahol ráadásul csatlakozik hozzájuk egy LVII-es és egy Bobó is. A különleges vonat végül a H7-en búcsúzik az érdeklődőktől augusztus 26-án.

Újjászületés

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról, hogy egy teljesen felújított, egyébként éppen 40 éves HÉV-szerelvény állt újra forgalomba a szentendrei vonalon. A MÁV-HÉV Zrt. reményei szerint az utasok is vigyáznak majd rá és megőrzik annyira szépnek, ahogy most kinéz.

Kívül-belül megújult

„Megújulva, megszépülve, kívül-belül felújítva várja, hogy újra az Önök szolgálatába állhasson az MX/A típusú, 1137-769-1138 pályaszámú szerelvény. A kisegységet 1983-ban helyezték először forgalomba, otthona a H5-ös vonal” – kezdte bejegyzését a MÁV-HÉV Zrt. a Facebookon

Nem hagyják cserben az utasokat

A társaság szerint a HÉV motorvonatok éltes koruk ellenére is igen megbízhatóan közlekednek, tartják a menetrendet, viszonylag ritkán hagyják cserben az utasokat műszaki hiba miatt.

Eljött a J-javítás ideje

A napi szintű, folyamatos karbantartásokon túl hatévente minden HÉV-nél eljön az úgynevezett „J” jelű nagyjavítás ideje: az ezt elérő járművet 4-5 hónapra kiveszik a forgalomból és szinte teljesen szétszedik. A járműfenntartási telepen a szakemberek lecserélik a forgóváz kopó alkatrészeit, a kerekeket, a műszaki állapotot helyreállítják, új fényezést, felújított ablakokat, ajtókat és üléseket kap. A színe ugyan változatlan marad, de a kárpit új.

Vigyázzunk rá!

Ahogy a MÁV-HÉV Zrt. fogalmazott: a szerelvény szinte olyan, mintha most gördült volna le az NDK-s gyártósorról. Ezt a HÉV-et a szentendreiek újították fel, a társaság azt kéri, az utasok is vigyázzanak rá, őrizzék meg szépnek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: indul a nosztalgia-HÉV! Fotó: MÉV-HÉV Zrt.