Vitézy Dávid és Karácsony Gergely főpolgármesteri székért folytatott harcáról szerdán írt cikkünk alá kommentelt a Facebookon Budapest korábbi főpolgármestere, Demszky Gábor. A volt városvezető nem nagyon fogta magát vissza. Brutálisan odaszólt Vitézy Dávidnak.

Elmérgesedett kapcsolat

Néhány nappal ezelőtt cikket közöltünk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon arról, hogy egykor jó viszonyban volt Vitézy Dávid és Karácsony Gergely, a kiélezett választási kampány azonban nagyon elmérgesítette a kapcsolatukat, fűt-fát dobálnak egymásra. A Facebookon egyre többen kérik Vitézytől, hogy legyen már ennek vége. Bele kell törődni, hogy 41 szavazattal kikapott és most nem ő lesz a főpolgármester.

Kendőzetlen vélemény

A BudaPestkörnyéke.hu Facebook oldalán 1500 hozzászólást kapott a cikkünk, a korábbi főpolgármester, Demszky Gábor is olvasta írásunkat és nem hagyta szó nélkül. Vitézy Dávidról kendőzetlenül fejtette ki a véleményét, így fogalmazott:

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

„Igazi seggfej”

“Vitézy most bemutatkozik, a szakértői álarc alól előbukkan az igazi NER-be családilag beágyazott, amúgy tartás nélküli, kötött pályán kívül semmihez nem értő igazi seggfej, aki szégyenére vált volna Budapestnek.” – írta Demszky Gábor.

Itt van Demszky Gábor hozzászólása

Keményedő hangnem

Szokatlan Demszky Gábor hozzászólása, ugyanis Vitézy Dávid eddig nem támadta őt nyilvánosan. A 42 szavazattal alul maradt Vitézy gyakran keményen, harcosan fogalmazott a kampányban, de személyesen senkibe sem rúgott bele. Úgy tűnik egyre durvábban kell fogalmaznia a közszereplőknek, hogy átlépjék az emberek ingerküszöbét.

20 évig volt főpolgármester

A Budapestet 1990 és 2010 között, öt hivatali cikluson keresztül vezető, 72 éves Demszky Gábor mostanában egyre gyakrabban szólal meg várospolitikai témákban. Legutóbb arról írtunk, hogy azt ajánlotta a választások után Karácsony Gergelynek, hogy egyezzen meg Magyar Péterrel.

Meg kell egyezni Magyarral 

“Karácsonynak meg kell keresnie Magyar Pétert és megértetnie vele, hogy nem lehet sikeres, nem győzhet 2026-ban, ha a fővárosban a Tisza párt nem mutat fel eredményeket. Ez a dolog politikai része, a kettőnek összhangban kell lennie. Fenntartható városfejlesztés, erős lábakon álló, hétéves fejlesztési programon alapuló szakmai program plusz ebben érdekelt politikai szövetségesek” – írja közösségi oldalán Demszky Gábor. 

Szakemberekkel kell dolgozni

“Sokszor voltam hasonló helyzetben. Karácsony most esélyt kapott arra, hogy a legjobb urbanistákra, pénzügyi szakemberekre támaszkodva szakmai síkra terelje a vitákat és ilyen módon szolgálja a közjót. Ezt próbáltam én is több kevesebb sikerrel öt cikluson át. Nem könnyű, ég és föld, akkor és most!” – véli a volt főpolgármester. 

„Minden rendszernek vége lesz egyszer”

Demszky Gábor rendszeresen jár ellenzéki demonstrációkra, nemrég Magyar Péter egyik gyűléséről jelentkezett be, akkor azt mondta ”minden rendszernek vége lesz egyszer”. Demszky amúgy rendszeresen feltűnik a főváros tömegközlekedési eszközein, korábban a 4-es metrón kapta le egy olvasónk. A volt főpolgármester 2020-ban Tarlós Istvánnal együtt Budapest díszpolgára lett.

Demszky Gábor a 4-es metrón

Olvasói fotó

Kiemelt kép: Demszky Gábor és Vitézy Dávid – A fotó illusztráció, Adobe IA mesterséges intelligencia felhasználásával készült.