Egykor jó viszonyban volt Vitézy Dávid és Karácsony Gergely, a kiélezett választási kampány azonban nagyon elmérgesítette a kapcsolatukat, fűt-fát dobálnak egymásra. A Facebookon egyre többen kérik Vitézytől, hogy legyen már ennek vége. Bele kell törődni, hogy 41 szavazattal kikapott és most nem ő lesz a főpolgármester.

Egy kicsit mindenkinek igaza van

Az igazság mindig a kettő között van. Vélhetően egyes állításokban Vitézy Dávidnak lehet igaza, más állításokban pedig Karácsony Gergelynek. Tény, hogy némely szavazóhelyiségben nevetségesen vékony tollal húzták át Szentkirályi nevét, ez alkalmas lehetett a választók megtévesztésére, de az is, hogy a fideszes Szentkirályi Alexandra a legeslegutolsó pillanatban lépett vissza Vitézy javára, akiből így fideszes jelölt lett, de erről nem biztos, hogy minden fideszes időben értesült. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Sok borsot törnek az orra alá

Tulajdonképpen mindkét jelölt trükkje törvényes volt, tehát nincs itt semmi látnivaló, csakhogy Karácsony és Vitézy elkezdték dagasztani és növelni a problémahalmazt. Ma már az is nehezen elképzelhető, hogy normálisan szóba álljanak egymással, pedig szükség lesz erre, a leendő főpolgármesternek biztosan, hiszen nem lesz többsége a közgyűlésben. Várhatóan a Vitézy-csapat nem áll le, sok borsot fog még törni Karácsony orra alá az ősszel.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Döntött a Kúria

Ahogy azt az elsők között ma megírtuk a Kúria jogerőre emelte a választási eredményt, elutasították Vitézyék beadványait, így Karácsony Gergely lett a megválasztott főpolgármester. Karácsony ma bejelentette, hogy elfogadja a Kúria döntését és esze ágában sincs lemondani. “Mondjanak le azok, akik félre akarták vezetni a budapestieket” – írta ma Karácsony Gergely a győzelmi posztjában.

Gratuláció és újabb ütések

Nem sokkal később Vitézy Dávid a közösségi oldalán gratulált Karácsonynak, ezzel lényegében elfogadta a végeredményt, azt, hogy mindössze 41 szavazattal csúszott le a főpolgármesteri székről. Vitézy azonban nem állt le, tovább üti Karácsonyt, így fogalmaz:

Ámokfutás

“Rendkívül aggasztónak tartom a város szempontjából azt az ámokfutást, amit a megválasztott főpolgármester az elmúlt hetekben előadott, mely keretében olyan, törvényben rögzített, évtizedek óta minden jelölt számára rendelkezésre álló jogorvoslati  eljárásokat minősített csalásnak, melyek végül amúgy őt hozták ki győztesnek; a legsúlyosabb bűncselekménnyel vádolt meg minden bizonyíték nélkül köztisztviselőket; és a pillanatnyi érdekei mentén szemrebbenés nélkül minősített bíróságokat hitelesnek vagy csalónak, attól függően, hogy épp úgy gondolta, a javára vagy épp az ellenében döntenek. Eközben a saját legitimációját is tönkretette az új főpolgármester-választás követelésével.” – írja Vitézy.

Engedjétek nyugvópontra

A közlekedés szakemberként megismert, Fidesz-támogatott politikus, Vitézy Dávid oldalán egyre többen írják, hogy most már le kellene állnia. Egy hölgy így fogalmaz: „Kedves Dávid! Kérlek, kérünk, hogy engedjétek nyugvópontra jutni ezt az ügyet, és mindketten a tudásotok, tapasztalatotok, jószándékotok mobilizálásával, a város érdekében működjetek együtt! Rendkívül megterhelő ez a fröcsögés. Kövesd a saját kampányszövegedet: pártpolitika helyett tartsd szem előtt a főváros érdekét.” – írja Vitézynek egy követője. Úgy tűnik az embereknek kezd elege lenni a két nagy esélyes acsarkodásából, pedig a java majd októbertől ömlik majd ránk igazán. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely és Vitézy Dávid – A fotó illusztráció, Adobe IA mesterséges intelligencia felhasználásával készült