Mindenki igyekszik a hűvös időszakok adta magas rezsit a lehető leginkább lecsökkenteni, így gyakori az őszi az időszakban történő műanyag ablakcsere, valamint a ház szigetelésének, fűtőrendszerének ellenőrzése. Hogyan lehet ezekkel a lépésekkel akár 50%-kal is csökkenteni a fűtésszámlát? Mutatjuk!

Ellenőrizd a fűtőrendszert!

Mielőtt bekapcsoljuk a fűtőrendszert, érdemes ellenőrizni a radiátorok, illetve a bojler állapotát. Gyakran ugyanis eltömődik a rendszer, vagy épp levegő reked valahol, amely nem csupán a fűtésszámlát emeli meg, de veszélyes is lehet. A fűtési időszak előtt épp ezért fontos végig menni az alábbi teendőkön.

Mindenekelőtt ajánlott kéményseprőt hívni a kémény kitakarítására, illetve ellenőrzésére. Ezután következik a fűtőtestek légtelenítése, majd a fűtőrendszer bekapcsolása a tesztelés idejére. Amennyiben az összes fűtőtest egyenletesen és fokozatosan melegszik fel, valamint nem ad ki semmilyen szokatlan hangot, a fűtőrendszer valószínűleg megfelelően működik. Ez a módszer viszont nem biztos, így érdemes szakember segítségét kérni, hogy ezáltal meggyőződhessünk a fűtőrendszer épségéről.

Műanyag ablakcsere

A megfelelő hőszigetelés elengedhetetlen funkciója egy ablaknak. Amit viszont sokan nem tudnak, hogy bár látszatra tökéletesen üzemelnek, az ablakok elöregednek, elhasználódnak. Ilyenkor az elavult nyílászárók hatalmas többletköltségeket okozhatnak, ugyanis az ablakkereten keletkező réseken keresztül távozhat a hő, illetve extrémebb esetben az is érezhető, ahogy kintről beáramlik a fagyos levegő. 

Egy elöregedett ablak természetesen a fűtésszámlán is meglátszik, így érdemes a műanyag ablakcsere lehetőségén is elgondolkoznunk. A műanyag ablakok már kialakításukkal segítenek a hőszigetelésben, ugyanis kamrás szerkezetüknek köszönhetően a légkamrákban található levegő további szigetelést biztosít. Jelenleg kínálatunkban 5, 6, illetve 7 kamrás műanyag ablakok is találhatóak. 

Kétrétegű üvegzésű ablakok használata

Az ablakkeret mellett az üvegfelület is elöregedhet, sőt, a régi gyártású ablakok üvege nem rendelkezik még olyan fokú hőszigetelő tulajdonsággal, mint a mostanában gyártottak. Műanyag ablakcsere során érdemes a kétrétegű üvegezésű ablakok választása, ugyanis az egyrétegű üveggel szemben két 4mm vastagságú üveglapból épül fel, amelyek között a legtöbb esetben argongáz réteg található. Ezzel a felépítés jóval alacsonyabb összegre számíthatunk a hónap végén, ugyanis a nemesgáz rétegnek köszönhetően az ablak hőszigetelő tulajdonsága is kiválóbb.

Ma már nem csupán kétrétegű üvegezésű ablakok léteznek, hanem hasonló felépítésű, három üveglapból álló háromrétű üvegezésű ablakok is rendelhetőek. Természetesen ezeknek az ablakoknak a magasabb költség ellenére jóval nagyobb a hőszigetelésük, így hosszútávon több pénz takarítható meg velük.

A rezsit tehát a megfelelő műanyag ablakcsere óriási mértékben csökkentheti, különösen kétrétegű üvegezésű ablakok használata esetén. Érdemes a fűtésrendszerünket is ellenőrizni még a hideg hónapok előtt, ugyanis a megfelelő szigetelés és a rövid szellőztetések mit sem érnek egy hibásan működő fűtésrendszer esetén. Amennyiben épp műanyag ablakcsere előtt állsz, keresd fel oldalunkat és kérj ajánlatot még ma!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!