Amikor beköszönt a hűvösebb idő, akkor a hideg ellen bizony a lakáson belül is védekeznünk kell. Ennek az egyik legnépszerűbb módja a padlófűtés kialakítása, melynek köszönhetően jó érzés lesz rálépni a padlóra.

Talán mindannyian megtapasztaltuk már azt a kellemetlen élményt, amikor rálépve a padlóra kellemetlen hideget éreztünk. Ez különösen irritáló lehet, ha reggel, a meleg ágyból kikelve vagy a fürdőszobában a forró kádvízből kilépve történik meg.

A padlófűtés egy meglehetősen komplex rendszer, így ha a kialakítása mellett döntünk, akkor szükségünk lesz a MesterekFutára padlófűtés kialakításához való termékeire. Többek között például a padlófűtés rendszerlemezről, amit most egy kicsit részletesebben is bemutatunk. 

Miért nem egyszerű a padlófűtés kialakítása?

A padlófűtés tipikusan egy olyan megoldás, aminek a kialakításához magas szakértelemre van szükség. Az ugyanis egy komplex rendszer, ami azt jelenti, hogy különálló elemekre van szükség a telepítéséhez.

Úgy is mondhatnánk, hogy több egymásra épülő elemből áll. Mindegyiknek megvan a maga helye és szerepe, és csak a tökéletes kialakítás mellett tudják biztosítani számunkra a fűtést.

Mit kell tudni a padlófűtés rendszerlemezről?

Az egyik legfontosabb elem nem más, mint a padlófűtés rendszerlemez, amit úgy ismerhetünk fel, hogy jellegzetes “pogácsaszerű” kiemelkedések találhatók a felületén. Ezek teszik lehetővé, hogy az általuk alkotott mélyedésekbe precízen bele lehessen nyomni a padlófűtés csöveit.

Amennyiben nem alkalmazunk a telepítéskor rendszerlemezt, akkor más módon kell megoldani a csövek rögzítését. Ez esetben erre a célra egy vashálót kellene kialakítanunk, amire csak nagyon lassú és alapos munkával lehetne ráhelyezni a csöveket.

Sokkal egyszerűbb, ha padlófűtés rendszerlemezt használunk, ha ugyanis így teszünk, akkor a telepítés villámgyors lesz.

Milyen típusai léteznek?

Fontos tudnunk azt is, hogy ezeknek a lemezeknek többféle típusa is létezik attól függően, hogy el vannak-e látva hőszigeteléssel vagy sem.

A hőszigetelés nélküli változatok valóban “csak” arra szolgálnak, hogy a csöveket nagyon gyorsan, egyszerűen tudjuk elhelyezni. Ha ezt a típust választjuk, akkor külön kell gondoskodnunk arról, hogy alá EPS hőszigetelő táblákat telepítsünk. A hőszigeteléssel ellátott típusokkal ezt a lépést megspóroljuk, azok ugyanis polisztirolból készülnek vagy pedig EPS réteggel vannak ellátva.

Nem vitás, hogy megéri-e kialakítani otthonunkban a padlófűtést, mert a válasz egyértelműen az, hogy igen! Ha ugyanis rendelkezünk vele, akkor többet nem kell aggódnunk amiatt, hogy kellemetlenül hidegnek érezzük a padlót.

Az viszont már más kérdés, hogy milyen módon történik a kialakítása. Ha meg szeretnénk könnyíteni a dolgunkat, akkor mindenképp megéri a MesterekFutára webshopjából beszerezhető padlófűtés rendszerlemezt is alkalmazni.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: mesterekfutara.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.