Két férfi egy speciális, áruvédelmi eszköz eltávolítására alkalmas szerkezettel, áruházakból lopkodta a drága italokat és mindent, ami a kezük ügyébe akadt. A rendőrök elcsípték őket.

Fizetés nélkül távoztak

Egy budakeszi áruházból tettek feljelentést még 2022. január végén, ahol két férfi italokat rejtett a ruhája alá és fizetés nélkül távozott. A biztonsági őr észlelte a lopást, kérdőre is vonta őket az üzlet parkolójában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elviharzottak

Egyikőjük rákiabált, hogy „takarodjon vissza az áruházba”, majd kocsiba pattantak és elviharzottak. Később egy dunakeszi bevásárlóközpontból érkezett hasonló tartalommal a jelzés, a tolvajokról adott személyleírás kísértetiesen hasonlított.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

FRISS!

Sikerült azonosítani őket

A rendőrök szélesítették a rendelkezésükre álló információhalmazt, sikerült azonosítani a két férfit és a járgányt is, amivel a lopások helyszínéről menekültek.

Igazoltatták őket

A szemfüles pilisvörösvári rendőrök a napokban szúrták ki a már jól ismert gépkocsit, amit a budakeszi rendőrök közreműködésével Budapest 2. kerületében intettek ki a forgalomból és igazoltatták a benne utazókat.

Mindent lefoglaltak a zsaruk

A rendőrök a kocsiban italt, chipset, rágógumit és egy áruvédelmi eszköz eltávolításához használatos mágnest is találtak, mindent lefoglaltak, írja közleményében a police.hu.

A lopott cuccok:

Fotó: police.hu

Nem tettek vallomást

A 45 éves budapesti O. Józsefet és társát a 38 éves budapesti S. Krisztiánt előállították, kihallgatásukon egyikük sem tett érdemi vallomást. A nyomozók -ettől függetlenül- tovább vizsgálják, egyéb bűnös tevékenység írható-e még a számlájukra. A Budakeszi Rendőrőrs lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyorsított eljárás keretében állítja őket bíróság elé. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu