Budapesten és környékén is sok bejelentés érkezett a hirtelen lezúdult, nagy mennyiségű eső miatt a tűzoltókhoz. Délután 6-ig mintegy harminc beavatkozást hajtottak végre a fővárosi egységek. Főként pincékbe, ingatlanokba befolyt vizet és kidőlt fákat távolítottak el.

Zubogott a víz

A II. kerületben, a Margit körúton például egy építkezéshez, a XVII. kerületben a Rákóczi Ferenc utcába pedig egy családi házhoz vonultak ki, itt a pincében mintegy másfél méter magasan állt a víz. Szintén a II. kerületben, a Keleti Károly utcában egy nagy faág lehasadt és egy autóra esett.

Beszakadt úttest

Budapesten a II. kerületi Fazekas utcában beszakadt az útburkolat egy autó alatt , és a baleset akadályozza a forgalmat. Az egységek kiemelik a járművet – közölték. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kolosy tér

Némileg normalizálódott a helyzet

Újra teljes vonalukon járnak a fővárosban az esőzés miatt korábban szakaszosan közlekedő villamosok. A nagy esőzés miatt szakaszosan nem járt teljes vonalán többi között a 19-es, a 41-es, a 4-es, a 6-os, a 17-es, az 56-os, az 56A és a 61-es, a 62-es, a 62A, a 69-es, a 28-as, a 28A és a 37-es villamos. Közösségi oldalán a BKK azt írta: fővárosszerte a viharos időjárás által érintett vonalakon többnyire megszűnt a forgalmi akadály. A 11-es és a 111-es autóbusz terelt útvonalon jár, nem érinti a Fazekas utca és a Horvát utca megállót, mert a Fazekas utcában beszakadt az útpálya. A Libegő továbbra sem üzemel.

Később Budapest északibb része is kapott rendesen

Az Index olvasója ezt a videót küldte

Vidéken is

Pilisszentivánon mintegy ötven négyzetméteren beázott egy iskola teteje, több helyen leszakadt a mennyezet, három helyiséget le kellett zárni. Fóton két gépkocsira dőlt egy fa.

Ez a fotó Pátynál készült

Mi lesz holnap?

Pénteken általában gomolyfelhős, napos idő ígérkezik, de kezdetben a Dunántúlon erősen felhős területek is lesznek. Több helyen várható zápor, zivatar – legnagyobb eséllyel az ország középső harmadán alakulnak ki -, és a hevesebb zivatargócokban felhőszakadás is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 23-30 fok között valószínű, de nagy különbség alakulhat ki az ország keleti és nyugati része között.

Címlapkép, MyBuda.hu