Csak védettségi igazolvány felmutatásával lehet jegyet venni a fővárosi fürdőkbe. Szombaton hat fürdő nyit meg, aki beutalóval megy, annak nem kell védettségi igazolvány. Az edzőtermek látogatásának szabályozását is nyilvánosságra hozták.

Hat fürdő nyit meg

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. májusban a fürdők ütemezett, fokozatos nyitását tervezi. Szombattól a Széchenyi, Gellért, Rudas, Lukács, Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő nyitja meg kapuit. BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Védettségi igazolvány

Ezeket a fürdőket viszont csak olyan 18 éven felüli személy látogathatja, aki rendelkezik érvényes védettségi igazolvánnyal. Ennek ellenőrzése az üzemeltető felelőssége és kötelezettsége.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Beutalóval is be lehet menni

A 18 éven aluliak és a beutalóval érkező vendégek számára nem szükséges a védettségi igazolvány, azonban részükre maszk viselése kötelező. A védettségi igazolványok ellenőrzését a testhőmérséklet mérésével együtt a fürdők bejáratánál végzik.

Kiskorúak bejutása

A 18 éven aluli, védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyek kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező személy felügyeletével látogathatják a fürdőket. A 18 éven aluliak életkorát azonban ebben az esetben is ellenőrzik, ami diákigazolvány vagy vezetői engedély felmutatásával igazolható.

Elő kell készíteni az okmányokat

A fürdőigazgatóság kéri, hogy a sorban állás elkerülése érdekében védettségi – és személyazonosító okmányukat készítsék elő.

Sportra vonatkozó szabályzatok

A jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények – a sportrendezvényen való részvétel céljából vagy a sportrendezvényre való felkészülés céljából – a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló, a 18. életévét betöltött személy és az őt felkészítő sportszakember számára is látogathatóak.

Éjszaka is lehet sportolni

Nekik igazolniuk kell, hogy valóban versenyszerűen sportolnak. Ha nem tudják ezt igazolni és nincs védettségi kártyájuk sem, nem léphetnek be ezekbe a létesítményekbe. Ha viszont igen, akkor akár éjszaka is.

Csak ők nem mehetnek edzőterembe

Ez azt jelenti, hogy csak azok nem járhatnak ezekre a helyekre, akiknek nincs védettségi igazolványuk, illetve nem leigazolt sportolók.

4 millió beoltott

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban bejelentette, hogy ma meglesz a 4 millió beoltott, amely azt jelenti, hogy az újranyitásnak egy újabb lépcsőfokához érkeztünk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rudas Fürdő – Forrás: MTI/Kovács Tamás