Minden beteg VIP-szintű, ultramodern ellátásban részesül, valóságos egészségpláza lesz az új intézmény, ami az M1-M7-es bevezetőjénél, nem messze az Egér úttól, az úgynevezett Dobogón épül meg. Nyilvánosságra hozták a látványterveket, ez alapján valóban nagyon modern lesz az épület.

Egészséges Budapest Program egyik legjelentősebb beruházásának tervezésére két nyertes pályázat is érkezett, közülük az egyik, az M-Teampannon iroda honlapján számos látványtervet és alaprajzot tett elérhetővé.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A fővárosi egészségügyet modernizáló és meghatározó Egészséges Budapest Program 700 milliárd forintból modernizálja, bővíti ki és alakítja át a főváros egészségügyi infrastruktúráját. A fejlesztés során rendelőintézetek és kórházok kapnak új épületeket és felújításokat és centrumkórházak is épülnek – írja a Magyarépítők.hu

Korábban írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon, hogy a kórház építéséért felelős miniszterelnöki biztos Bedros J. Róbert elmondta: a  legfontosabb, hogy betegközpontú hely lesz, ahol 21. századi körülmények között gyógyulhatnak a páciensek. A kórház merőben eltér majd az elődeitől.

Egészségplázaként üzemel majd. A betegeknek szolgáltató és kereskedelmi egységeket biztosítanak, például éttermeket, üzleteket, postát, fodrászatot. Így “a lehető legkevésbé ragadjuk ki őket a megszokott környezetükből” – mondta a politikus, majd hozzátette: “Ami a külvilággal való kapcsolattartást illeti: alapszolgáltatásnak kell lennie többek között az ingyenes internetelérésnek is”.

Az 1200 ágyas intézményben 900 egyágyas kórterem lesz, a fennmaradó 300 fekvőhelyet kétágyas kórtermekben helyezik el, ahol a szülők bent lehetnek gyerekeikkel. Az egyágyas kórtermekben nem lesz televízió, hanem egy ultramodern, a fekvőhelyről kényelmesen használható monitor áll majd a beteg rendelkezésére.

Az új kórház a XI. kerület szélén az M1-M7 autópálya közös bevezetője és a 7-es út közötti területen, az úgynevezett Dobogón épül meg.

Bedros J. Róbert kifejtette: a Dél-Budai Centrumkórház (DBC) jelenleg a közbeszerzési eljárás lezárás előtt áll. Ennek keretében kiválasztják a két nyertes pályázatot leadott tervezőiroda közül azt, amelyik majd elkészítheti a végleges terveket.

Az évszázad legnagyobb fővárosi egészségügyi beruházásaként elkészülő DBC zöldmezős beruházásban készül el: a tervpályázat korábbi közbeszerzési fordulójában az első díjat a Noll Tamás nevével fémjelzett M-Teampannon Kft., míg a másodikat Rutkai Pál András építészmérnök nyerte el.

Az M-Teampannon honlapján számos koncepció látványtervet és egy alaprajzot is közöltek. A tervezőiroda leírása szerint világos, átlátható térstruktúrára törekedtek a modern orvostudományi centrum megtervezésekor.

Képek: M-Teampannon