A Berlinalén bemutatkozó disztópikus sci-fi március 30-án érkezik majd a mozikba.

Utazás előre

Megérkezett a Műanyag égbolt előzetese, amiben 100 évet utazunk előre az időben Szamosi Zsófiával és Keresztes Tamással, egy olyan Magyarországba, ahol az emberiség túlélésének kegyetlen ára van. A műanyagba burkolt világban egy férj minden szabályt áthág, hogy megmentse a felesége életét. A film különleges animációs technikával készült, a színészek nemcsak hangjukat, hanem a megjelenésüket is kölcsönözték a figuráknak. A film rendezői Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Teljes pusztulás

Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta animációs filmje disztópikus sci-fi-, road movie és szerelmi történet, amely egy olyan jövőben játszódik, ahol a Föld növény- és állatvilágának teljes pusztulása után a tudósok egy hihetetlenül tápláló, az emberi testbe ültetett növényt kísérleteznek ki.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sikeres szereplőgárda

A film főszerepét Szamosi Zsófia és Keresztes Tamás alakítják. A két főszereplő mellett Hegedűs D. Géza, Schell Judit, Znamenák István, Nagy Zsolt, Patkós Márton és Olasz Renátó is látható lesz.

Itt az előzetes:

Apró rezzenések

Az alkotók a rotoszkóp animációs technika segítségével leforgatott jelenetekben kockáról-kockára rajzolták át a film szereplőit, így a színészek legapróbb rezzenései is megjelennek a vásznon.

Kézzel rajzolt arcok

Az alkotók a rotoszkóp technika működését is elmagyarázták: a jeleneteket egy stúdióban, élőben vették fel a színészekkel, akiknek a játékát kézzel rajzolták át az animátorok, nem digitális szoftverrel, ettől maradtak realisztikusak a gesztusaik.

Utószinkron is lesz

“A Marvel-filmek is így készülnek, csak őket nem rajzolják át” – meséli Bánóczi Tibor. Utószinkronra azért is van szükség, mert a fotóstúdióban nem volt megfelelő az akusztika, a szinkronnal pedig akár utólag is lehet változtatni egy-egy jelenet hangulatán – írja a film.hu.

Ők gyártották

A magyar SALTO Film és a szlovák Artichoke animációs science fiction filmje a Nemzeti Filmintézet, a Szlovák Audiovizuális Alap és az Eurimages támogatásával a Proton Cinema és a RTVS – Rádió és Televízió Szlovákia koprodukciójában készült.

Berlinben mutatkozik be

A Műanyag égbolt világpremiere ebben a hónapban lesz a 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon az Encounters szekcióban, majd március 30-án kerül a magyar mozikba a Forum Hungary forgalmazásában.

Ezek mutatkoznak még be

A berlini fesztivál programjában másik két magyar alkotás is látható lesz: Fehér György Szürkület című filmjének felújított változata a klasszikus filmeket felvonultató szekcióban, Erhardt Domonkos Szemem sarka című animációs rövidfilmje pedig a Generation 14+ szekcióban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: részlet a filmből