Még ezen a héten bemutatja Karácsony Gergely azt a közlekedésbiztonsági stratégiát, amellyel a budapesti városvezetés meg szeretné akadályozni a vasárnapihoz hasonló szörnyű tragédiát.

Tragédia a villamosmegállóban

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról, hogy vasárnap hajnali 2 óra előtt borzasztó tragédia történt a fővárosban, a Nagykörúton. A rendőrség közleménye szerint egy 41 éves olasz állampolgárságú vezető eddig tisztázatlan okokból felhajtott a járdaszigeten lévő megállóba a Harminckettesek terén. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Halott lány, ittas sofőr

A 4-es és a 6-os villamosok megállójában egy fiatal lány is várakozott. A 23 éves nőt elütötte az autó, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az olasz férfi autója nagyjából 4-5 métert bontott le a megállóból, majd az úttest jobb oldalán álló fának vágódott. A sofőr sértetlenül szállt ki a volán mögül. A rendőrség szerint az alkohol teszt pozitív volt, tehát a férfi ittasan vezette a járművet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Centiken múlt az életük

A vizsgálatok során kiderült: két másik, villamosra váró fiatalember élete centiken múlott. A sodródó autó mögöttük vágódott fel a járdaszigetre, de nekik sikerült időben elugraniuk előle.

Főpolgármesteri egyeztetés

Néhány órával a történtek után a főpolgármester a közösségi oldalán közölte, azonnali egyeztetéseket kezdeményezett a rendőrfőkapitánnyal, hogy közös intézkedési tervet dolgozzanak ki a halálos gázolások visszaszorítására.

Elérhető cél, hogy senki ne haljon meg

Karácsony hétfőn találkozott Terdik Tamás vezérőrnaggyal, hogy a baleset után megtárgyalják a főváros közlekedésbiztonságának fejlesztését. A főpolgármester szerint elérhető cél, hogy senki ne haljon meg közúti balesetben Budapesten.

„Ilyen többé nem fordulhat elő”

„Mindez sajnos nem hozhatja vissza a hétvégi tragikus balesetben elhunyt fiatal lány életét, és azt is elborzadva olvasom, hogy kiderült, két ember élete is csak centiken múlott vasárnap hajnalban. Ilyen többé nem fordulhat elő” – fogalmazott a főpolgármester.

Sebességmérő kamerarendszert építenek ki

„A gyorshajtás megelőzésére és szankcionálására is alkalmas az éjjel-nappal működő sebességmérő kamerarendszer kiépítése a városon belül, amelyben az elsődleges feladat a rendőrségé, de van teendője a fővárosi közútkezelőnek is. Közöttük az együttműködést felgyorsítjuk” – tette hozzá Facebook-bejegyzésében.

Stratégiai egyeztetés

Korábban már készült egy közlekedésbiztonsági stratégia is, aminek most megkezdték a szakmai egyeztetését. Ennek során többek között az Autóklubbal is tárgyaltak. Karácsony azt ígérte, az egyeztetések és finomangolások után a stratégiát még a héten bemutatják a nyilvánosságnak.

Őrizetbe vették

Az olasz férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának gyanújával hallgatta ki rendőrség. A sofőrt őrizetbe vették. Néhány nappal ezelőtt ugyanitt, csak a szemközti villamosmegállóba vágódott egy külföldi rendszámú autó. A sofőr elmenekült, embercsempész volt, migránsokat fuvarozott. A balesetben akkor szerencsére senki nem sérült meg, noha a késői órákban többen is várakoztak a járdaszigeten. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne hétfőn délelőtt. Fotó: Facebook/Karácsony Gergely