Az óbudai rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki órákig kopogott egy nyolcadik emeleti konyhaablakon egy kötélen lógva.

Órákig kopogtatott az ablakon – kívülről

Kötéllel biztosította magát egy 3. kerületi, tízemeletes társasház tetején az a férfi, aki egy nyolcadik emeleti lakás ablakáig leereszkedett, a külső párkányára ült, és órákig kopogott az ablakon. Az óbudai járőröket október 3-án hajnali 5 óra 30 perc körül értesítették a fenti cselekményről. Az egyenruhások ezután a katasztrófavédelem munkatársainak segítségével bejutottak a lakásba, ahol akkor nem tartózkodott senki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meg akarta lesni

A férfit a konyhaablakon keresztül behúzták a helyiségbe, majd intézkedtek vele szemben. Az 52 éves férfi tettét azzal magyarázta, hogy kábítószert fogyasztott, és meg akarta lesni a barátnőjét, hogy másik férfival tölti-e az estét.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kihallgatták

M. Zoltánt a Budapesti Rendőr-főkapitányság 3. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, ahol kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte.

Támadás a váci ligetben

Júliusban írtunk arról, hogy megtámadott egy drogos egy embert a váci ligetben. Ugyanez az ember nem sokkal később a templomba is berontott, nem kis felháborodást okozva. A templomban történteket a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette, ismeretlen tettes ellen kezdték meg a nyomozást. 

 „Nem öllek meg, mert félsz”

A közelmúltban a váci ligetben inzultáltak egy hölgyet. A férfi drog hatása alatt volt, amikor odament a nőhöz, ütögette a kezét és nagyon durva dolgokat mondott neki, például, hogy: „Nem öllek meg, mert félsz!” 

Berontott a templomba

A helyiek szerint ez a férfi ugyanaz az ember, akiről július 19-én délután érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint berontott a templomba.

Nagy port kavart az ügy

A templomos eset nagy port kavart egy váci Facebook-csoportban, ahol a hozzászólok nagy része arról írt, hogy nem érzi magát biztonságban a váci utcákon.

Nem emelkedett számottevően

Az esettel kapcsolatban a lap megkereste a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik arról tájékoztattak, hogy a rendelkezésükre álló adatok szerint nem emelkedtek számottevően a közterületen elkövetett bűncselekmények Vácon. 

Fontos a biztonságérzet

„Ettől függetlenül – lehetőségeinkhez mérten – törekszünk a település minél nagyobb közterületi jelenléttel lefedésére, bűnügyi akciókat szervezünk, illetve jó kapcsolatot tartunk a helyi közterület-felügyelettel, közösen hatékonyabb a bűncselekmények megelőzését, megszakítását célzó tevékenységünk. Fontos számunkra az emberek véleménye, egyik legfontosabb feladatunk az ő biztonságérzetük erősítése” – írta a rendőrség válaszul a lap érdeklődésére. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció