Napok óta kering egy kép Facebookon, amin Budapest vezetője és a jelenlegi miniszterelnök együtt szerepel, de rejtély hogy hol és mikor készülhetett.

30 éves történet

Az egyik hozzászólásban egy időseb nő például azt írta, szemtanúja volt a jelenetnek, ugyanis az egyik szemközti pultnál árult uborkát, szerinte a fotó több mint harminc esztendeje készült a debreceni piacon. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotósnak tanult

Karácsony Gergely évtizedek távlatából is egészen pontosan emlékszik arra a napra. Mint kiderült, alig múlt tizennyolc, amikor a fénykép készült. Ő maga fotósnak tanult, Orbán Viktor pedig még messze az első kormányalakítása előtt volt – írja a Blikk.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyakorlaton vett részt

„A kép 1993-as vagy 94-es lehet, vagyis csaknem 30 éves. Debrecenben érettségiztem, utána a MÚOSZ fotóriporter-iskolájába is jártam. A fényképészet mindig érdekelt; az érdeklődés megmaradt, a szaktudás megkopott. Ez talán egy kötelező gyakorlat volt, de az is lehet, hogy magánérdeklődésből jártam az akkori választási kampány eseményeit kezdő fotóriporterként” – elevenítette fel a sztorit Karácsony Gergely.

Kampányolt

Így került a debreceni piacra, s természetesen a korábbi ellenzéki politikus sem véletlenül tartózkodott a helyszínen. „Orbán Viktor győzködte a választókat. Akkor kevés sikerrel” – tette hozzá.

Viccelődött a főpolgármester

„Rémlik, hogy a Fidesz eseménye valamiféle „narancsfacsarásként” volt hirdetve, de mint a fotón látszik, inkább hurka – vagy kolbász? – elfogyasztása lett belőle. A választáson, 1994-ben aztán megtörtént a narancsfacsarás is, de ez már egy másik történet” – tréfálkozott a főpolgármester a Fidesz akkori 7 százalékos eredményére és az MSZP győzelmére utalva.

Megvannak a képek

Az ifjú Karácsony az akkori MDF-es, kisgazda és más politikusokról is készített fotókat. „Valahol talán meg is vannak otthon, bár eléggé fel kellene túrni a lakást, hogy előszedjem a képeket” – jegyezte meg.

Kritizálták az öltözékét

Karácsony Gergely ennyi idő távlatából már nem emlékszik az eredeti fotó forrására, de talán a Hócipőben jelent meg. Némi önkritikával nem hagyta szó nélkül a ma már kissé megmosolyogtatónak tűnő öltözékét sem – a kinőtt pulóver, a farmerdzseki, sötét ruhához fehér zokni, a kilencvenes évek hamisítatlan és divatos viselete volt.

Már nem hord fehér zoknit

„A legendás pulóverem megvan még valahol, a valóban véleményes fehér zokniról pedig annyit, hogy ilyet már nem hordok, viszont úgy látom a budapesti utcákon, hogy újra divatba jött” – tette hozzá a főpolgármester.

Azóta sem beszélnek

És hogy sikerült-e szót váltania a későbbi kormányfővel? „Orbán Viktorral nem beszéltem, nem is nagyon volt rá alkalom. És ebben azóta sincs változás” – mondta.

Metróátadón beszélt Karácsony Gergely

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, hétfőn adták át a Ferenciek tere és a Deák Ferenc tér felújított állomását, így újra lehet utazni a 3-as metróval Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér között. Karácsony Gergely főpolgármester szerint a metrófelújítás nemzeti ügy: nemcsak Budapest, hanem az ország legfontosabb közlekedési eszközéről is van szó. Többen utaznak a budapesti metrón, mint a MÁV vonalain az egész országban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Közös kép – Forrás: Facebook