Köszönőlevelet küldött Ferenc pápa Karácsony Gergelynek, amit a főpolgármester a közösségi oldalán is megosztott.

Örült a találkozásnak

A pápa megköszönte a főpolgármesternek, hogy segített a látogatását megszervezni, és azt is, hogy Karácsony Gergely részt vett az általa celebrált misén a Kossuth téren. Emellett kiemelte: különösen hálás azért, hogy találkozhatott a főpolgármester feleségével és gyerekeivel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kéri az imákat

„Biztosítom Önt, hogy imáimban hordozom, és kérem, hogy Ön is szíveskedjék imádkozni értem” – írta levelében a pápa. „Az a megtiszteltetés ért, hogy levelet kaptam Ferenc pápától, akinek Budapesten elmondott üzenetei sokunk szívéhez szóltak, általam pedig a budapestieket hívta el magához. Számunkra különösen fontos, hogy a Szentatya a 150 éves egyesítését ünneplő városunk vendége volt, közöttünk és velünk együtt élhette meg ezeket a napokat. Hálásak vagyunk ezért a kiemelt figyelemért!” – írta Karácsony Gergely a posztjában.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mutatjuk a pápa levelét:

Személyes találkozó

Ahogy írtunk róla, Ferenc pápa az Apostoli Nunciatúrán személyesen fogadta Karácsony Gergelyt A főpolgármestert elkísérte a találkozóra családja: felesége, lánya és fia is. „Falak helyett hidakra van szükség” – fogalmazott a magánlátogatáson a Szentatya.

Köszönet Őszentségének

Budapest főpolgármestere megköszönte Őszentségének, hogy a válságok közepette a budapestiek erőt és bátorságot meríthetnek látogatásából és a városról is szóló szavaiból. Karácsony Gergely beszélt arról is, hogy Budapest szabad, sokszínű és szolidáris városként kiemelt figyelmet fordít az elesettek, a szegények és a menekülők támogatására.

A zöld városvezető

A főpolgármesterhez zöld városvezetőként és személyesen is közel áll Ferenc pápa hitvallása az emberségről, a társadalmi igazságosságról, valamint a klímavédelemről és a környezet védelméről.

Szembeszállás a szegénységgel

Karácsony Gergely korábban is kifejtette: Ferenc pápa a világ vezetői közül talán elsőként mondta ki a legfontosabbat: a klímaváltozással és a környezet pusztulásával szemben csak akkor tudjuk hatékonyan felvenni a harcot, ha a szegénységgel és a szociális problémákkal is szembeszállunk – közölte az eseményről adott tájékoztatójában a Főpolgármesteri Hivatal.

Hidakat kell építeni

A főpolgármester örömét fejezte ki, hogy a Vatikán a látogatás szimbólumának a megújuló Lánchidat választotta, utalva az emberek közötti hidak építésére, melyet a főpolgármester saját személyes küldetésének is tart. Miként Ferenc pápa minap beszédében hangsúlyozta, hogy a Lánchíd az egyesítésének 150. évfordulóját ünneplő Budapest jelképe is, amely összeköt múltat, jelent és jövőt, jelképezi a sokszínűséget és a toleranciát.

Lánchíd-fényképet ajándékozott

A főpolgármesterrel folytatott találkozón a pápa külön kiemelte azt a meggyőződését, hogy „falak helyett hidakra van szükség”. A főpolgármester a budapestiek nevében egy 19. század végén készült Lánchíd-fényképet, Klösz György alkotását ajándékozta Ferenc pápának.

A főváros ajándéka a pápának

Kiemelt kép: Ferenc pápa fogadta Karácsony Gergelyt és családját. Fotó: Facebook