Azoknak, akik valamilyen oknál fogva részleges vagy teljes kivehető fogpótlással kell együtt élniük, megváltást jelenthet egy új, hibrid megoldás. A kivehető fogsorral rendelkezők többsége le kell, hogy mondjon bizonyos ételek fogyasztásáról, mert a műanyag fogak másképp viselkednek, működnek, mint az ember saját fogai.

A fogászati területen is folyamatosan jelennek meg a fejlesztések, aminek köszönhetően a maradandó fogak elvesztése után sem kell fogatlanul mosolyogni vagy turmixolt ételek fogyasztására korlátozódni.

Mini implantátumok a kivehető fogpótláson

Mi is pontosan ez a hibrid megoldás, ami egy csapásra megoldja a kivehető protézis okozta kellemetlenségeket? Ezt az eljárást a XIII. kerületi fogászat, a Budapest Dental alkalmazza, amelyben a kivehető fogsor mini implantátum segítségével kerül rögzítésre. A végeredmény egy olyan protézis, ami kivehető, ám a behelyezéskor mintegy patent kapcsolódik az implantátumhoz. 

Mi a hibrid fogsor előnye?

Először is megszűnik a lötyögés és az azzal járó kattogó hang, ami elárulja a környezetének, hogy műfogsora van. A fix állapotnak köszönhetően jelentősen javul a harapás minősége. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy bátran ehet nápolyit, kekszet, főtt kukoricát, bármit, amiről eddig le kellett mondania.

A műfogsor nem esik ki, így kisebb a megrongálódás kockázata. Nincs ragasztó, ami fura ízű, vagy nem tart rendesen. Éjjelre pedig ugyanúgy kiveheti, ahogy eddig, de természetesen bent is tarthatja.

Hogyan történik a mini implantátumok behelyezése?

Az implantológussal való személyes találkozás alkalmával készül egy háromdimenziós röntgenfelvétel a fogsoráról. A szakorvos ez alapján méri fel, hogy az ön esetében alkalmazható-e sikeresen az eljárás.

Ezek a kisméretű titán implantátumok még erősen megvékonyodott állkapocs csontozat esetén is beültethetők. A műtét nagyjából egy órás és teljesen fájdalommentes. Helyi érzéstelenítéssel történik, a páciens a beavatkozás közben nem érez semmit.

A gyógyulási folyamat alatt felléphet fájdalom, de ez gyorsan elmúlik, mivel a regenerálódás is hamar végbemegy. Ha a jelenlegi protézise megfelelő, akkor azt gumigyűrűk segítségével átalakítják, hogy csatlakozni tudjon az implantátumhoz.

Visszanyert önbizalom

A hiányos vagy teljesen hiányzó fogsor sokat ront a megítélésen. Ezért a páciensek minél tovább várnak a beavatkozással, annál inkább elhatalmasodik rajtuk az önbizalomhiány.

Nem érdemes halogatni a műtétet, hiszen fogak hiányában egy sor változás indul be a testben és a lélekben is. Egysíkú étrend alakulhat ki, terhelődik az emésztőrendszer, hiszen nem tudja alaposan megrágni a falatokat. Ráadásul az önbecsülése is csorbát szenved.

Fiatalodjon éveket egy tökéletes fogsor segítségével, mosolyogjon bátran újra a fényképeken, beszélgessen önfeledten ismerőseivel!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.