Annak ellenére, hogy elvette feleségül, nem árulta el H. Attila Katzenbach Imre volt házastársának, hogy korábbi férje halott és soha nem fog hazajönni. Az asszony úgy tűnik, nem haragszik H. Attilára, hiszen most is tartja vele a kapcsolatot. Annak ellenére, hogy a gyanú szerint H. Attila bízta meg a gyilkossággal Curtis testvérét, Sz. Lajost és a másik két férfit.

2009-ben tűnt el

A 17. kerületi otthonából 2009. szeptember 28-án eltűnt Katzenbach Imre maradványait tavaly október 23-án találták meg Baranyajenő térségében. Az egykori sportoló az egyik főszereplője volt az eltűnése időszakában kirobbant Eclipse-botránynak. A milliárdos adócsalás miatt felszámolt céghez köthető vállalkozások ügyvezetőjeként, tettestársaihoz hasonlóan rá is több éves börtönbüntetés várt.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Három embert fogtak el

Pár hete a Budapesten és Gyömrőn fogtak el három személyt, akiknek köze lehet a gyilkossághoz.  A 49 éves Sz. Lajost, (aki egyébként az ismert rapper, Curtis testvére), az 51 éves L. Istvánt a bűncselekmény konkrét elkövetésével gyanúsítják, míg harmadik társukat, a szintén 51 éves H. Lászlót, mint felbujtót gyanúsították meg a nyomozók.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

H. Attila dobta fel őket

Őket H. Attila vallomása alapján tartóztatták le; a jelenleg más ügy miatt börtönbüntetését töltő H. legalább olyan érdekes és rejtélyekkel teli figurája a történetnek, mint a többiek. Dr. Asztalos Péter most részletesen beszélt védencéről, illetve, a találgatásokkal ellentétben, mit és miért tett.

Nem bosszúvágyból vallott

„Előre tisztázzuk, hogy védencem nem bosszúvágyból nevezte meg Katzenbach Imre gyilkosait, egyszerűen nem volt más választása. Volt olyan pillanat, amikor úgy nézett ki, hogy egyedül őt gyanúsítják a bűncselekmény elkövetésével, és nem kizárt, hogy élete végéig börtönben marad. Ki az, aki ezt szó nélkül tudomásul vette volna, az igazságról pedig hallgat, mint a sír? – mondta az ügyvéd a Blikknek.

Nincs vádalku

Asztalos Péter szerint H. Attila kényszerhelyzetben volt, amiben hozott egy észszerű döntést. Jól ismerte Imrét és az elkövetőket is, és egyszerűen elmondta a rendőröknek, amit az ügyről tudott. A másik fontos sarokpontja a történetnek, hogy ő nem vádalkut kötött, ahogy ez sokszor elhangzott már, egyszerűen annyit kért: az ítélete megállapításakor az együttműködését vegyék figyelembe.

Ő bízta meg a gyilkossággal a társaságot

H. Attila maga sem tagadja, hogy ő volt az a személy, aki megbízta Sz. Lajost és társát, hogy öljék meg a futballistát. Az ötlet nem az ő fejéből pattant ki, egy gazdag vállalkozó, aki jelenleg szintén letartóztatásban van, utasítását hajtotta végre.

Összeköltözött az áldozat feleségével

A gyilkosságnál H. nem volt jelen. Ami egy újabb csavar az ügyben, hogy Katzenbach eltűnése után Attila gyakorlatilag a helyébe lépett, összeköltözött a focista feleségével, és együtt nevelték a nő gyermekét.

Nem mondta el párjának az igazságot

H. Attila azonban nem árulta el a volt focista feleségének, hogy pontosan tudja: Imre soha nem jön már haza, hiszen régen halott. H. Attila egyébként 2013-ban, Kaposváron vette feleségül Katzenbach Imre özvegyét.

Tartja a kapcsolatot a nő a férje gyilkosságának megbízójával

„Arról fogalmam sincs, hogy a pár sorsa hogyan alakul majd, az azonban biztos, hogy egyelőre tartják a kapcsolatot. Imre felesége akkor sem hagyta el Attilát, miután kiderült, hogy tudott férje megöléséről. Sőt, Attila most azt szeretné, ha a nőt és a lányát megvédené a rendőrség, hiszen nem kizárt, hogy támadás érheti őket. Reméljük, az asszony és gyermeke meg is kapja ezt a hatósági védelmet” – mondta dr. Asztalos Tamás.

Egy ember vallomására alapoztak

Az emberöléssel gyanúsított két férfi ügyvédje korábban a Blikknek elmondta: nagyon furcsa számára, hogy egyetlen ember vallomására alapozva letartóztatták védenceit.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a gyanúsítottak elfogása – Forrás: police.hu