Csak úgy mint sokakat másokét, úgy Koós Réka életét is alaposan átrendezte a koronavírus járvány. A színésznő a Blikknek adott interjújában beszélt arról, hogy a járvány miatt neki is egészen más utak után kellett néznie, hiszen jelenleg színpadra nem tud állni. Koós Réka azonban nem tétlenkedett: leporolta régi bizonyítványát, így most ingatlanokat árul, emelett pedig egy régi hobbijának is hódol.

Nagyon megterhelő ez az időszak

A színésznő a lapnak elmondta, hogy a mostani helyzet valóban nagyon megterhelő, a művészek azonban csem csupán azért nyúlnak más munkához, mert már nagyon elegük van az eddigiekből. Március óta az otthon ülés már unalmas, és a négytagú családomnak apadnak a tartalékai.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

20 évvel ezelőtt végezte el a képzést

A színésznő a lapnak elárulta, 20 évvel ezelőtt végezte el az ingatlanértékesítő-képzést, jelenleg pedig úgy érzi egy boltban is szívesebben lenne eladó, csak ne kelljen tétlenül otthon ülnie. Mint kiderült decemerben társult egy barátnőjével, aki eredetileg énekesenő, de pár éve ingatlanozik is. “Rengeteg adminisztrációval, bemutatással, utánjárással jár ez a munka, de szeretek ügyfelekkel foglalkozni, és saját eladásaim is voltak már.” – mondta Réka.

FRISS! Állatkínzó garázdálkodik Pécelen, a lakók rettegnek, így próbálják óvni kedvenceiket

Régi hobbijának is hódol

Az ingatlanozás mellett a színésznő pedig eg régi hobbijának is hódol, ami szintén remek pénzkereseti lehetőség a számára. Réka ugyanis egyedi horgolt táskákat készít, saját kezűleg. Mint mondja az ötlet abból indult, hogy imád kötni, horgolni, a lányának is készített már pulóvert, táskát, mellényt, sapkát, mindent, amit csak lehet.

Saját divatmárka

“A saját divatmárka és az üzleti terv is régen készen volt, de miután apukám meghalt, rengeteg minden szakadt rám. A házfelújítás után jött az anyukám építkezése, a költözés. Azért kezdtem bele újra, mert hiányzott a kreativitás, amit eddig az éneklésben kiélhettem.” – árulta el a lapnak.

Ez is érdekelhet: „Ő egy nyomorult sorsú gyerek, de egyáltalán nem hülye” – az SZFE-maszkos nőre támadó férfi korábban egy újságírót és egy politikust is megsebesített

Másoknak is segít

Réka arról is beszélt, hogy bérhorgolókat is foglalkoztat, ezzel is segítve mások megélhetését. “Van egy Őrültek háza nevű kollekcióm, amit saját kezűleg horgolok. Én magam válogatom ki, szerzem be az alapanyagot, a fonalakat is. Örülök, hogy másoknak is tudok a járvány alatt otthoni munkát adni, a bérhorgolóim főként kisgyermekes anyukák.” – mondta színésznő.

Kunki Desig

A színésznőnek van egy saját márkája is, ami a Kunki Design nevet kapta. “Kunki a becenevem gimnazista korom óta. A barátaim most is így hívnak.” – mondta, illetve arról is beszélt, hogy a márkához tartozó logót már két évvel ezelőtt elkészítette. A termékeit pedig hamarosan már a neten keresztül is meg lehet venni, jelenleg három üzletben, Budapest belvárosában, Biatorbágyon és Szigetszentmiklóson kaphatók.

Sok kollégája csinál valami egészen mást

Réka a lapnak arról is beszélt, hogy a járvány miatt sok kollégája csinál most valami egészen mást, mind eddig a színésznő pedig mindezért nagyon becsüli őket. Van rétest áruló koreográfus, más játszóteret épít vagy szobafestőnek, ételfutárnak, piaci zöldségesnek, kutyakozmetikusnak állt. Nagyon bosszant, amikor olyasmit hallok, hogy most legalább megtudják a művészek is, mi az igazi munka. Egyesek azt hiszik, hogy énekelünk pár dalt, és kiállítjuk a számlát, ez szinte csak szórakozás. Pedig egy hétórás, dupla Mamma Mia! rengeteg próbát és rettenetes koncentrációt igényel, egy ilyen napon le lehet fogyni simán legalább két kilót.” – mondja.

Hiányzik neki a színpad

Persze Rékának mindezek ellenére nagyon hiányzik a színpad: addig, amíg el nem vették tőlem, nem is gondoltam, mennyire fontos a hivatásom.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Koós Réka, Fem3