Nem rendeltek el tanítási szünetet a budapesti 20. kerületi Gyulai István Általános Iskolában a kedd reggeli, megrázó tragédia után. Ahogy arról a helyszínről beszámoltunk: egy tehergépkocsi egy kerítésnek ütközött, ami a járdán tartózkodó gyalogosokra dőlt, egy 9 éves kisfiú pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Ezekben az órákban pszichológus segíti a gyerekeket az iskolában.

Nincsenek szavak

A BudaPestkörnyéke.hu az elsők között számolt be arról, hogy borzasztó tragédia történt kedd reggel fél nyolc körül Budapest 20. kerületében, a Mártírok útján. Egy tehergépkocsi egy kerítésnek ütközött, ami a járdán tartózkodó gyalogosokra dőlt, egy 9 éves kisfiú pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Papírgyűjtés volt az iskolában

A helyszínről származó Információink szerint a tragédia Pesterzsébeten, a Mártírok útján, a Gyulai István Általános Iskola előtt történt. Az intézményben papírgyűjtés volt és kedden reggel megérkezett a hulladékszállító autó az iskolához.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nekiment a kerítésnek

A szemtanúk szerint a szállítóautó eddig ismeretlen okok miatt nekiment a kerítésnek, amitől a kaput tartó betonfal kidőlt. Éppen ott álló az iskolába járó 9 éves kisfiú, aki nem tudott elmenekülni az omlás elől.

Nem élte túl

A gyermekről az arra járó szülők szedték le a súlyos kerítésdarabot, de az életét már így sem lehetett megmenteni. A helyszínen meghalt. Édesanyja megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

Végzetes hiba

A BudaPestkörnyéke.hu helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a szerencsétlenül járt gyermek megállt a kerítés előtt, hogy kiengedje az udvarról a papírhulladékot szállító teherautót. A teherautó állítólag túl nagy ívben vette a kanyart az udvarról, beleakadt a nyitott kertkapuba és magával rántott mindent. 

Nem tudtak beszélni az autó vezetőjével

A cég, melynek teherautója és sofőrje érintett a balesetben, még beszélni sem tudott az autó vezetőjével a történtek óta, a rendőrök senkit sem engednek a helyszínre.

„Iskolánkban tragédia történt”

Iskolánkban tragédia történt. A 3.A osztályon kívül más osztályt nem érint. Ezt írták ki a 20. kerületi Gyulai István Általános Iskola Facebook-oldalán.

Nem rendeltek el szünetet

A helyszínről származó információik szerint az iskolában nem rendeltek el tanítási szünetet a történtek miatt. Jobbnak tartották, hogy a gyerekek együtt voltak a tanárokkal és a pszichológussal az első két órában, azután pedig megpróbálták folytatni a tanítást az órarendek szerint. Amelyik szülő ragaszkodott ahhoz, hogy hazavigye a gyerekét, akkor őt elengedték iskolából, még szerdára is és igazolást sem fognak kérni ehhez. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK