Megnevezték azt a 43 éves budapesti modellt, aki társaságot ajánlott annak az orvosnak, aki a sokak által keresett, hiánycikknek számító fogyást előidéző gyógyszert, Saxendát írt fel neki.

Kiderült, ki lehetett

Kiderült, ki lehet az a 43 éves budapesti modell, aki légyottot ajánlott egy 48 éves nyíregyházi orvosnak, hogy az felírjon neki egy gyógyszert. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fogyni akart

A készítmény mellékhatása drasztikus fogyás, cukorbetegeknek kell szedni. Most a Facebookon a Nagy Bulvárcsoport nevű csoportban és a Redditen megnevezték a valóban rendkívül ismert modellt, egykori modellt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A lakásban készült fotók buktatták le

Az ismert modell az otthonában készített videókat, amiken éppen a fogyásáról beszél, és ebben a lakásban készült a rendőrség videója is, amin átvizsgálnak minden helyiséget, fiókot, és rátalálnak a szerekre. Úgy tudni a modell fél év alatt tíz kilót fogyott.

Eljárás folyik

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 43 éves budapesti nő ellen, valamint vesztegetés elfogadása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 48 éves nyíregyházi háziorvossal szemben. 

Elfogadta az ajánlatot

A doktor elfogadta az ajánlatot, a gyanú szerint az együttlét megtörtént, majd e-receptre felírta a cukorbetegeknek szánt készítményt, amelynek ára dobozonként 35 800 forint, mellékhatásként pedig fogyaszt. A készítmény már hiánycikké vált, mert sokan íratják fel maguknak illegálisan, nem cukorbetegek, hanem fogyni vágyók, köztük sztárok is.

Házkutatást tartottak

A nyomozók házkutatást tartottak az ismert hölgy budapesti otthonában, ahol lefoglalták a vényre kapható gyógyszereket.

Szabadlábon védekeznek

Az ügy másik szereplője, a szabolcsi orvos köztiszteletben álló szakember, szakmai szervezeteknél is fontos pozíciót tölt be, emellett boldog házasságban élő családapa is. Információik szerint a rendőrség mindkettőjüket kihallgatta, de nem tettek vallomást és jelenleg szabadlábon védekeznek.

Akár el is tilthatják

Az orvost akár hivatása gyakorlásától is eltilthatják. Ha vádat emelnek, három év szabadságvesztésre is ítélhetik, amit súlyosbíthatnak a minősítő körülmények. Például próbára is bocsáthatják, esetleg pénzbüntetést is kaphat, és ha foglalkozás körében követi el a bűncselekményt, akkor időlegesen vagy örökre eltilthatják a foglalkozásától abban az esetben, ha olyan szakmai, etikai, hivatásbeli szabályt sértett meg, ami alapján a bíróság eltilthatja az orvosi hivatás gyakorlásától.

Videó a házkutatásról

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: police.hu