A nő felajánlotta, hogy intim együttlétet folytat az orvossal, amennyiben az felírja neki egy fogyást segítő gyógyszer receptjét.

Eljárás folyik

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 43 éves budapesti nő ellen, valamint vesztegetés elfogadása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 48 éves nyíregyházi háziorvossal szemben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem volt rá jogosult

A nyomozás adatai szerint a nő 2023. március 6-án felvette a kapcsolatot a háziorvossal, akinek sz*xuális szolgáltatását ajánlotta fel cserébe azért, hogy orvosi vényre felírjon neki egy fogyását elősegítő gyógyszert, amelyre ő nem jogosult, mivel azt cukorbetegek kezelésére alkalmazzák.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elfogadta

Az orvos, mint jogtalan előnyt a nő ajánlatát elfogadta, és eleget tett a kérésének annak ellenére, hogy nem tartozott az ellátási körzetébe, valamint a kért gyógyszer felírására háziorvosként nem volt jogosult.

Felírta

A gyógyszert -normatív támogatott formában- e-receptre felírta, amit 2023. március 7-én ki is váltottak. A nyomozók kutatást tartottak a nő budapesti lakásában, ahol megtalálták és lefoglalták az orvosi vényre kiváltott gyógyszert.

A zsaruk megtalálták a gyógyszert:

Kihallgatták őket

A rendőrök a nőt és a férfit gyanúsítottként kihallgatták, vallomást egyikük sem tett. Személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés nem történt, a büntetőeljárás alatt mindketten szabadlábon védekezhetnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón a rajtaütés:

Ez is érdekelhet:

Kövekkel támadt az intézkedő zsarukra ez a férfi Pest megyében: még a rendőrautó szélvédőjét is betörte – fotó

Kiemelt kép: Illusztráció