A múlt heti óriási esőzések miatt ismét beázott Budapest 15. kerületében a Hősök útja 3. szám alatti, nemrégiben felújított háziorvosi rendelő. Egy ott dolgozó elmondása szerint egy ideig nem tudtak átmenetileg betegeket se fogadni. Hétfőn már sikerült ismét megnyitni a rendelőt, ennek ellenére a helyzet továbbra sem megoldott.

„Betegeket fogadni nem tudunk”

„A Hősök úti rendelő sajnos ismételten beázott. Betegeket fogadni nem tudunk. A hétfői napon mielőtt elindulnának a rendelőbe, kérem tájékozódjanak, hogy tudunk-e betegeket fogadni. Sürgős esetben forduljanak az ügyelethez” – írták felhívásukban korábban a rendelő dolgozói. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kritikus állapotban

A Metropol szerint a rendelő mennyezete továbbra is kritikus állapotban van, de az áldatlan állapotok ellenére mégis megkezdődött a rendelés.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Beázott a rendelő

A BudaPestkörnyéke.hu június közepén adott hírt arról, hogy bizonytalan ideig bezárták a Hősök útja 3. szám alatti rendelőt a főváros 15. kerületében. Mint kiderült, beázott az épület. Egy ott dolgozó elmondása szerint a gyermek fogászat mennyezete leszakadt, az elektromos armatúrából pedig folyik a víz.

Bizonytalan ideig zárva

„A Hősök útja 3. szám alatti rendelőben műszaki-technikai okok miatt bizonytalan ideig nem lesz rendelés: mindez érinti az itt működő felnőtt háziorvosi rendeléseket, a gyermekfogászatot és a gyerekfogszabályozást is” – írta akkor Facebook-oldalán a 15. kerületi önkormányzat.

Leszakadt a gyermekfogászat mennyezete

„Tisztelt Hősök úti rendelő betegei! A mai naptól a rendelő lezárásra került, mivel beázott, a gyerek fogászat mennyezetre leszakadt, az elektromos armatúrából víz folyik. Amint többet tudunk, értesítjük önöket, de hétfő délelőtt sem tudunk rendelni. Sürgős esetben a Zsókavár rendelőben található ügyelet látja el a betegeket! Megértésüket köszönjük, remélve a legjobbakat!” – írta egy egészségügyi dolgozó a kerület egyik Facebook-csoportjában.

Polgármesteri közlemény

Cserdiné Németh Angéla, a kerület polgármestere a beázásra rövid közleménnyel reagált. „A Hősök u. 3. számú épület péntek délelőtt történt beázását a rövid idő alatt nagy mennyiségben érkező csapadék okozta. Az épület lapos tetején lévő vízelnyelők nem voltak eldugulva, ám sajnos nem tudták a nagy mennyiségű vizet azonnal elvezetni, mint ahogy a város számos más helyén, a közterületeken, utakon lévő csapadékvíz-elvezető csatornák sem. A biztonságos rendelések megkezdése végett az épület elektromos hálózatának felülvizsgálata a mai napon kezdetét vette, melyet követően hamarosan folytatódni tud a rendelés” – írta.

„Nem szabadna itt lennünk”

„Nem mennek a gépeink, nem tudjuk a betegeket normálisan ellátni. Az igazgatóság utasítása alapján nekünk se szabadna itt tartózkodnunk. Mi azonban vállaltuk, hogy a legszükségesebb gyógyszereket kézzel felírjuk a betegeknek – mondta a Metropol megkeresésére dr. Jordán Éva.

Kis híján tragédia történt

Az orvos szerint a júniusi pénteki beázás kis híján tragédiához vezetett, nem sokon múlt ugyanis, hogy az egyik alkalmazottat áramtalanítás közben rázza meg az áram egy fémlétrán állva. A betegek érthető módon fel vannak háborodva, és nem értik, hogyan fordulhat elő mindez egy frissen felújított rendelőben.

Esernyővel az épületben

Dr. Jordán Éva szerint sokszor esernyővel kellett bemenniük az épületbe és bokáig ért a víz, az áldatlan állapotok miatt ráadásul két hétig otthon kellett rendelniük.

760 milliós állami támogatás

A kormány 2020 óta összesen 760 millió forinttal támogatta a 15. kerületet a Hősök úti rendelők felújításában, ehhez a helyi önkormányzat közel 140 millió forint saját forrást tett hozzá, az átadás 2021 novembere óta csúszik.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a bezárt rendelő. Fotó: 15. kerületi önkormányzat