Egy fatális véletlennek köszönhetően két vonat is megállt Budaörsön és nem tudott tovább menni hétfőn délután. A történtek miatt hatalmas káosz alakult ki, Budaörs és Kelenföld között a legjobb esetben is csak hajnalban indulhat újra a közlekedés.

Letört az áramszedő

A Szombathelyről a Keleti pályaudvarra tartó Savaria InterCity mozdonyának áramszedője Budaörsnél letört, a felsővezeték is megrongálódott. És ez még csak az első probléma volt ezen az estén. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Betörött a szélvédő

Az állomásra ekkor behaladó, a Keleti pályaudvarról Salzburgba 17:40-kor elindult 42-es számú railjet mozdonyának szélvédője betörött. A történtek miatt mindkét vonat Budaörsnél vesztegel.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Budaörs és Kelenföld között üzemszünet  

Az eset miatt Budaörs állomáson, valamint Budaörs és Kelenföld között nincs vonalfeszültség – a vonatok egyelőre nem közlekedhetnek ezen a szakaszon. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon közlekedő vonatok menetideje meghosszabbodik. Mindez érinti a szombathelyi és soproni IC vonatok közlekedését is, adta hírül a Mávinform.

Átszervezés minden szinten

A távolsági és elővárosi vonatok csak Biatorbágyig közlekednek, illetve onnan indulnak vissza Győr felé. Budapest-Kelenföld és Biatorbágy között pótlóbuszok szállítják az utasokat, a buszok Budapest-Kelenföld állomásnál az Etele térről, a BKK végállomásról indulnak,

Ingajáratot indítottak

A Keleti pályaudvar és Budapest-Kelenföld között ingajárat közlekedik, Ferencvárosban is megáll, az M4-es metrón elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket. Kelenföld és Budaörs vasútállomás között a 287-es buszon elfogadják a vasúti menetjegyeket és bérleteket.

Fagyoskodó utasok

Természetesen a történtek nem arattak osztatlan sikert a vonattal utazók körében. „A lányom is vonattal jár. Most is Budaőrsön fagyoskodnak. Bemondani nem kell ám semmit. Minden héten van valami. A MÁV Európa szégyene” – írta egy dühös hozzászóló.

Leszállították a vonatról

„Mindenki a vonatról leszállítva, a hidegben fagyoskodva egyhelyben vár a Biatorbágyig közlekedő vonatra” – tette hozzá egy másik kommentelő.

Mínuszokban várnak órák óta

„Akik Győr fele mennének, azóta is itt várnak, lassan 3 órája a mínuszokban” – erősítette meg egy szemtanú.

Folyamatosan dolgoznak

Budaörs állomáson, illetve Budaörs és Kelenföld között folyamatosan dolgoznak a megrongálódott felsővezeték helyreállításán, ami az éjszakai órákban is eltart. „Remélhetőleg kedden a hajnali üzemkezdettől már újraindulhat a vonatközlekedés a Kelenföld és Budaörs közötti szakaszon. Addig a bevezetett ideiglenes menetrendi, vonatpótlós forgalmi változások érvényesek, mely megnöveli az eljutási időt a Budapest-Győr fővonalon” – írta este a Mávinform.

A megoldást keresve

A 42-es számú railjet nemzetközi utasaiért pótlóbuszt küld a vasúttársaság, mellyel Budapest-Kelenföldig visszautaznak. Az utasok a Keleti pályaudvarról menetrend szerint 20:40-kor Salzburgba induló Kálmán Imre EuroNight vonattal utazhatnak, mely Székesfehérvár-Komárom érintésével kerülő útirányon át közlekedik. A vonat Kelenföldről 20:55-kor indult tovább. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció